fbpx
Skip to main content
Marko Đurić

"PEVAO BI DRUGU PESMU DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO" Đurić raskrinkao Bibera

Foto: Profimedia
Prema onome što on kaže mi smo verovatno najgore društvo na svetu

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je večeras da profesor u Gracu Florijan Biber svakodnevno smišllja razlog da napadne Srbiju i kaže nešto loše o njenom društvu, a sada je, kako kaže, smislio da je Srbija kriva i za dugogodišnju krizu u EU i njen višegodišnji moratorijum na prijem novih članica.

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

"SRBI SU NAJVEĆE ŽRTVE POSLEDNJEG RATA" Stjepan Mesić dao intervju koji će UZDRMATI BALKAN

"SRBI SU NAJVEĆE ŽRTVE POSLEDNJEG RATA" Stjepan Mesić dao intervju koji će UZDRMATI BALKAN

Ministar Vulin poslao jaku poruku: Ako su u BiH za nezavisno Kosovo, ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku

Ministar Vulin poslao jaku poruku: Ako su u BiH za nezavisno Kosovo, ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku

- Nije usporavanje evrointegracija posledica društvenih manjkavosti u Srbiji, iako smo prema Biberu mi verovatno najgore društvo na svetu, već problema u samoj EU, i toga su svesni i osnovci i ptice na grani, samo nije Biber - ukazuje Đurić u saopštenju.

On ističe da nije problem u Srbiji i kvalitetu njenih unutrašnjih reformi, već u Kosovu i Metohiji i našoj rešenosti da uporno branimo srpske državne i nacionalne interese.

- Drugu bi pesmu pevao Biber i svi drugi antisrpski analitičati koji se pale na dugme kada bi Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - odjednom bismo postali najbolji, najnapredniji i najmoderniji, a Biber bi imao materijal za još jednu knjigu o bauku srpskog nacionalizma i uspešnoj denacifikaciji Srba - ocenio je Đurić.

On kaže i da nije srpskom narodu potrebno Biberovo tapšanje po ramenu, jer ono što na zakonit, demokratski i miran način branimo jeste osnov našeg samopoštovanja i identiteta i nećemo od toga odustati ni zbog čije kritike, a svakako ne zbog Biberovih svakodnevnih laži i izmišljotina.

Profesor Centra za jugoistocne evropske studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber izneo je prethodno tvrdnju da je "zastoj u evrointegracijama rezultat stagnacije reformi u Srbiji" i kritikovao vlast da na njima ne radi dovoljno, kao i što još nema nove vlade.

On smatra i da bi EK trebalo da reaguje mnogo strože na kako tvrdi nedostatke vladavine prava u Srbiji.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, rekao je da mu "zvuči nerealno da Francuska i Nemačka očekuju rešenje do kraja godine" i ocenjuje da će pregovori trajati bar do sledeće godine.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd