fbpx
Skip to main content
vucic

ZAVRŠEN BILATERALNI SASTANAK DVE DELEGACIJE Putin: Mi kupujemo od Srbije vojnu tehniku! (FOTO)

Foto:RTS/Printscreen
U Palati Srbija počeo je bilateralni sastanak ruskih i srpskih delegacija.

Početku plenarnog sastanka prisustvuju svi članovi srpske i ruske delegacije. Nakon plenarnog sastanka biće održana svečana ceremonija razmene bilateralnih ugovora između Srbije i Rusije.

Na početku plenarne sednice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na dolasku u Beograd i najavio da se već oko 30.000 građana okupio na ulicama Beograda željno iščekujući da pozdravi ruskog predsednika i bratsku Rusiju.

- Saradnje Srbije i Rusije u mnogo sfera je značajno unapređena, od obrazovanja, kulture, sporta pa do svih drugih sfera društvenog zivota. Mi verujemo da mozemo i dalje da unapređujemo nasu trgovinsku razmenu i jos je mnogo oblasti u kojima to možemo da učinimo.

vucic
Foto:RTS/Printscreen

Vučić se zahvalio predstavnicima srpske i ruske delegacije na uloženom trudu u unapređenju odnosa između dve države.

- Hoću da pohvalim sa naše strane ministre i predsednicu vlade Brnabić, Nenada Popovića, ministra Antića mnoge druge. Zelim da poručim ruskom narodu da u Srbiji uvek imaju iskrene i dobre prijatelje i iskoristio bih priliku da pozovem Ruse da posećuju Srbiju. Broj turista iz Rusije može da bude jos veći. Jos jedanput hvala na poseti uvaženi gospodine predsedniče, vec mi saopštavaju da ima više od 30 000 ljudi na beogradskim ulicama koji tek za dva sata trebaju da vas sačekaju. To još jednom pokazuje kakav je odnos između naša dva naroda - rekao je Vučić.

Ruski predsednik zahvalio je srpskom kolegi na pozivu.

Putin
Foto:RTS/Printscreen

- Rusija je jedan od najvećih investitora u sprsku privredu i zaista naši odnosi se razvijaju u puno pravaca, to je trgovina , energetika, visoke tehnologije, što me posebno raduje. Vi se rekli dosta o svemu, ali ozbiljnu ulogu igra i humanitarna veza, obrazovanje. Sarađujemo u sferi bezbednosti, u pravnoj sferi. Vama je poznato da mi ne samo isporučujemo vojnu tehniku, nego i kupujemo vojnu imovinu u Srbiji, uglavnom borbenu tehniku. Zahvaljujem vama i vašim kolegama na razvoju sprsko ruskih odnosa - rekao je Vladimir Putin.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd