fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Policija brine o bezbednosti svih građana Srbije: Žandarmerija kontroliše migrante u Šidu (VIDEO)

Foto: MUP
Ministar Aleksadnar Vulin je pozvao ljude da veruju svojoj državi i policiji, da ne nasedaju na lažne vesti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno brinu da građani Šida i svi građani Republike Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

BRZO ĆEMO ODLUČIVATI KO RADI, A KO NE: Čekajući nove izbore - čemu se nada vlast, a čemu opozicija?

BRZO ĆEMO ODLUČIVATI KO RADI, A KO NE: Čekajući nove izbore - čemu se nada vlast, a čemu opozicija?

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA KORONA ZAKON: Evo kada stupa na snagu!

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA KORONA ZAKON: Evo kada stupa na snagu!

"KAKO ZAŠTITITI NAŠE EKONOMIJE U DOBA KORONE": Vučić se obratio porukom na Pariskom mirovnom forumu

"KAKO ZAŠTITITI NAŠE EKONOMIJE U DOBA KORONE": Vučić se obratio porukom na Pariskom mirovnom forumu

Ministar Vulin, koji je, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, u Šidu obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, pozvao je građane da veruju svojoj državi i policiji, da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

- Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koje se sada oseća i na prostoru Šida, Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji ove opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okuplјanja - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama, posebno ne sme da pravi  kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvolјeno.

- Sada kada imamo krizu sa korona virusom, ovi lјudi mogu predstavlјati  zdravstveni problem i za sebe i za naše građane i zbog toga moraju biti u našim kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu - ukazao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naglasio, tu je da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

- Verujte svojoj državi, ne nasedajte lažnim vestima i pustite državu da radi svoj posao. Kada je u pitanju migrantska kriza, kroz ovu zemlјu je prošlo preko milion migranata, a gotovo da nije bilo incidenata i to nije slučajno. To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim  bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao - poručio je ministar Vulin.

Načelnik Odelјenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac istakao je da ova policijska uprava svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata.

- Danas smo prisutni na jednoj od lokacija koju obilazimo, a to je potez Neprečava Mesna zajednica Batrovci. Pored toga, patrole svakodnevno pronalaze u gradu i na prilazu gradu Šidu grupe iregularnih migranata koje mi dovodimo u prihvatne centre Adaševci i Principovac - rekao je Stojanac.

On je precizirao da se na području opštine Šid nalaze tri prihvatna centra u kojima trenutno boravi 1.860 migranata, od čega u Šidu boravi 260 osoba, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Stojanac je rekao  da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na naše građane i istakao da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srbije.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd