fbpx
Skip to main content
Đorđe Milićević

POTPREDSEDNIK SPS-a OTKLONIO SVE SUMNJE: Otkrivena imena dvojice ministara iz redova socijalista

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Popunjeno je upražnjeno mesto za Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, kao i jedno mesto za ministra bez portfelja

Nema više nepoznanica kad je reč o ministrima koji će u novu vladu Srbije doći iz redova Socijalističke partije Srbije (SPS). Naime, potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević oglasio se saopštenjem, u kojem je otkrio na kojim će pozicijama u najvišim organima vlasti učestvovati članovi ove stranke, popunivši i upražnjeno mesto za Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, kao i jedno mesto za ministra bez portfelja.

KORONA PREGAZILA BRISEL: Otkriveno da smrtonosni virus u Belgiji ozbiljno pogađa i Srbiju! 

KORONA PREGAZILA BRISEL: Otkriveno da smrtonosni virus u Belgiji ozbiljno pogađa i Srbiju! 

IZGLASANO: Skupština usvojila Predlog zakona o ministarstvima

IZGLASANO: Skupština usvojila Predlog zakona o ministarstvima

OGLASIO SE DAČIĆ NAKON USVAJANJA ZAKONA O MINISTARSTVIMA: "U sredu očekujem sednicu o programu vlade"

OGLASIO SE DAČIĆ NAKON USVAJANJA ZAKONA O MINISTARSTVIMA: "U sredu očekujem sednicu o programu vlade"

- Izražavamo svoje zadovoljstvo zbog postignutog dogovora sa predsednikom Republike Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem o strateškoj saradnji i partnerstvu u narednom periodu. Ponosni smo na rezultate naše saradnje u proteklih osam godina u zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, jačanju spoljno-političke pozicije zemlje i ekonomskom prosperitetu i napretku - stoji na početku saopštenja koje je potpisao Milićević. 

- Izražavamo spremnost da damo svoj puni doprinos u realizaciji šest ključnih ciljeva koje je definisao predsednik Republike Srbije i SNS Aleksandar Vučić. 

- U skladu sa dogovorom sa predsednikom SNS i Republike Srbije naša izborna lista SPS-JS učestvovaće u najvišim organima vlasti na sledećim pozicijama: predsednik Narodne skupštine Republike Srbije koji je već izabran - Ivica Dačić, predsednik SPS; generalni sekretar Narodne skupštine RS Veljko Odalović, član predsedništva SPS; ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je ujedno i prvi potpredsednik Vlade RS Branko Ružić, potpredsednik SPS; minisatar bez portfelja Novica Tončev, potpredsednik SPS; na drugim najvišim odgovornim mestima van Vlade Republike Srbije biće i potpredsednici SPS Aleksandar Antić i prof. dr Slavica Đukić Dejanović; za potpredsednika Narodne skupštine RS izabrana je Marija Jevđić, potpredsednik JS; potpredsednik SPS prof. dr Žarko Obradović izabran je za predsednika Odbora za spoljne poslove, a prof. dr Ljubinko Rakonjac za predsednika Odbora za zaštitu životne sredine; lista SPS-JS pored toga dobila je i osam zamenika predsednika skupštinskih odbora - zaključuje se na kraju saopštenja SPS-a. 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-3 Beograd