fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK SA ŽITELJIMA JADARSKOG KRAJA: Vučić ide da razgovara o Rio Tintu

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
Predsednik Vučić poziva isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Gornje Nedeljice, teritoriju grada Loznice.

On će od 15 časova da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja, u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".

Predsednik Vučić poziva isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i ne poziva svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

Podsetimo, proteklih nedelja javnost u Srbiji posebno je zainteresovana za rad kompanije Rio tinto na području basena Jadar u lozničkom kraju, usled podeljenih mišljenja o tome kakav će uticaj to imati na životnu sredinu. Naime ova kompanija namerava da eksploatiše značajnu i rudu jadarit koja se koristi za proizvodnju litijumskih baterija.

Najbliži saradnik Dragana Đilasa, Marko Blagojević koji mu je tada bio pomoćnik, tj. zamenik ministra bez portfelja i koji je u međuvremenu privođen i osuđivan zbog sumnje da je proneverio šest miliona sada predvodi ekološke proteste. Marko Blagojević prodao je firmi Rio Sava svoje imanje u Loznici.

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd