Utorak 19. mar 2024.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić na Kubi posetio izložbu o Fidelu Kastru

Foto: Služba za saradnju sa medijima Predsednika Srbije
Izložba se prikazuje u Međunarodnom pres centru u Havani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je izložbu fotografija o lideru kubanske revolucije Fidelu Kastru, gde je u knjigu utisaka napisao: "Jedan bolji svet je moguć! Hvala, Fidele!"

- Fidel Kastro je nestao fizički, ali je uvek veoma prisutan i u Srbiji je jako popularan i opšte poznat - primetio je srpski predsednik, nakon obilaska izložbe na kojoj je prikazan kubanski vrhovni komandant od studentskih dana do događaja koji su se odigrali neposredno pred njegovu smrt, prenosi latinomaerička novinska agencija Prensa Latina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Foto: Služba za saradnju sa medijima Predsednika Srbije

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog posete izložbi "Fidel i spoljna politika Kubanske revolucije" koja se prikazuje u Međunarodnom pres centru u Havani.

- On je uvek u našim srcima i veoma sam srećan što sam imao priliku da posetim ovo mesto - izjavio je predsednik Vučić.

U kratkim izjavama novinarima, Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog razgovora koji je ranije danas imao sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom, kojem je, kako kaže, preneo zahvalnost za podršku koju je Kuba dala Srbiji na međunarodnim forumima na planu odbrane njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Poruka Predsednika Srbije
Poruka Predsednika Srbije
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije

Vučić je naglasio da i njegova zemlja pruža jednaku podršku Kubi i da se nada da će se međusobni odnosi saradnje u budućnosti proširiti.

Najavio je i finansijski doprinos kao pomoć otklanjanju štete koju je prouzrokovao uragan "Irma" i založio se za povećanje saradnje i veće prisustvo srpskih investicija na Kubi, prenose kubanski mediji.

- Imamo dosta prostora za unapređenje naše saradnje - podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije je posetio i Univerzitet Havana gde je održao predavanje na temu "Srbija u Evropi - čuvar nezavisnosti i suvereniteta".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd