Skip to main content
Ana Brnabić, Denis Kif

"Priština mora poštovati Briselski sporazum!" Ana Brnabić uputila snažne poruke na sastanku sa Kifom!

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije/Slobodan Miljević
Britanski ambasador saglasan da je dijalog jedino rešenje

Dijalog Beograda i Prištine mora rezultirati kompromisom, istakla je premijerka Ana Brnabić u današnjem razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom i ukazala da zamrznuti konflkt nije dobro rešenje.

- Priština mora da poštuje Briselski sporazum i ispunjava sve preuzete obaveze iz ovog dokumenta - kazala je Brnabić, koja je sa britanskim diplomatom pričala i o nastavku dijaloga, evropskim integracijama Srbije, razvoju E-uprave, medijskoj strategiji i saradnju u oblasti borbe protiv korupcije.

Ambasador Kif se složio da je dijalog Beograda i Prištine jedini put da se, prema njegovim rečima, postigne rešenje za budućnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je tom prilikom zahvalila ambasadoru Kifu na uloženim sredstvima Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji je je u ovoj oblasti najveći bilateralni donator, a koji Srbiji pruža podršku u postizanju izuzetnih rezultata u razvoju E-uprave, i naglasila značaj nedavno pokrenutog zajedničkog projekta "Digitalna transformacija u Srbiji", koji će sprovesti UNDP.

Ana Brnabić, Denis Kif
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Kada je u pitanju medijska strategija, premijerka je navela da se dijalog sa medijskim udruženjima redovno odvija i zahvalila na svoj podršci koju ovom procesu pruža Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Norveške, OEBS, Fondacija Konrad Adenauer i ostali važni partneri.

Premijerka je naglasila da će Vlada ostati otvorena za stalni dijalog sa predstavnicima medija i da se nada da će rad na medijskoj strateiji biti završen do kraja ove godine.

Ambasador Kif se na sastanku osvrnuo na nedavno održani samit u Londonu, koji je prema njegovim rečima bio veoma uspešan i još jedna potvrda da je Velikoj Britaniji u interesu trajna stabilnost Zapadnog Balkana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
8 Beograd