fbpx
Skip to main content
Kosovo,policija

PRIŠTINA PREKRŠILA DOGOVOR - Dačić poručuje: Idemo jedan korak napred, dva nazad!

Foto: Profimedia/ilustracija
Hapšenje Srba ometa dijalog

Hapšenje petorice Srba kod Gnjilana suprotno je onome o čemu se govori u Briselu, izjavio je  ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je dodao da je to reakcija na povlačenje Srba iz nekih bezbednosnih struktura, od kojih Priština, kako je naveo, želi da pravi pod patronatom nekih zapadnih zemalja stvarajući time nukleus za neku vojsku koju žele da formiraju i pokušavaju da predstave da i Srbi to podržavaju.

Ivica Dačić
Foto: Profimedia

Takve akcije, prema njegovim rečima, pokazuju da idemo jedan korak napred, dva nazad.

- Ja sam bio prisutan na poslednjem sastanku. Dogovor je bio da se podstiče, da se stvara atmosfera za kompromis i dijalog. Očigledno je da neki ne žele kompromis i ne žele dijalog- rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija da "niko nije povukao priznanje Kosova", Dačić je odgovorio da ne zna kako da mu objasni neke stvari.

- Ja ne znam kako njemu da objasnim neke stvari. Šta da mu pokažem? Na kraju mi je došlo da mu dam ove note, jer kaže da nije dobio nijednu. Moram da vam kažem da mi nismo dobili nijednu notu od zemalja koje su priznale Kosovo- rekao je Dacicć.

- Ako oni žele da to i dalje bude zamrznut konflikt, u redu, samo što će se to svesti na veoma mali broj - Albanija i SAD- zaključio je Dačić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd