fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Pročitajte PREMIJEROV SASTAV IZ 4. RAZREDA osnovne škole (FOTO)

Foto: SD/Ilustracija
Premijerov sastav na temu "Tebi Republiko"

Pre tačno 38 godina, Aleksandar Vučić, tada devetogodišnji učenik IV-5 OŠ "Branko Radičević" uradio je sastav na temu "Tebi Republiko".

U tom sastavu današnji premijer Srbije piše da on "uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane"

NAPAD NA PREMIJERA: Podneta optužnica protiv policajaca u slučaju Potočari

Premijer Aleksandar Vučić pohađao je OŠ “Branko Radičević” na Novom Beogradu u Bloku 45. On je 1979. godine išao u četvrti razred i bio odeljenje IV/5, baš u vreme kada je 36 godina posle ključne sednice AVNOJ-a u Jajcu, 29. novembra, stvorena Jugoslavija. Povodom Dana Republike, Vučić je napisao pismo svojoj tadašnjoj domovini – Jugoslaviji, a sada, 38 godina kasnije ovo pismo ima poseban značaj, ali i posebnu težinu… i za samog premijera Srbije, ali i za njegovu domovinu – Srbiju

aleksandar-vucic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Tada devetogodišnji školarac Aleksandar, piše kako svojoj zemlji povodom njenog rođendana poklanja buket crvenih ruža pun mira, radosti, sreće i najlepše slobode. Zahvalan je svojoj zemlji što je u tom trenutku, 36 godina ranije u Jajcu izborila temelje moderne države.

Osvrće se na sve ljude koji su takođe zahvalni na tome, a posebno ističe da on “uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane”.

"ODUVAO" KONGRESMENA: Šta kaže Vučić o podeli Kosova

Fotografija njegovog pisma-sastava pojavila se na Fejsbuku, u grupi “OŠ Branko Radičević”, a postavio je neko od njegovih prijatelja iz odeljenja.

Reč je o generaciji 1970.

Ovo je njegov sastav:

Aleksandar Vučić
Foto: Facebook/OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ”- BLOK 45, NOVI BEOGRAD

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-9 Beograd