fbpx
Skip to main content
Deca u vrtiću

RADOST U „DEČIJEM CARSTVU“: Od Vlade Srbije još 5 miliona za novi vrtić u Velikoj Plani (FOTO)

Foto: Profimedia
Kabinet Slavice Đukić Dejanović izdvojio je još 5.500.000 dinara za Veliku Planu.

Od toga će 4.500.000 dinara biti iskorišćeno za postavljanje ograde oko nove zgrade vrtičća, kupovinu nameštaja i igračaka a milion će biti iskorišćen za popularisanje rađanja i roditeljstva.

Ovo je druga godina zaredom da Vlada Srbije i kabinet ministra za pitanje stanovništva izdvajaju značajna sredstva za podsticanje nataliteta u Velikoj Plani.

Prošle godine dodeljeno je 9.670.000 dinara za izgradnju nove zgrade vrtića, koja će moći da primi 100 mališana.

-S obzirom da smo u julu prošle godine dobili novac za izgradnju vrtića, koji je ovih dana pokriven, nismo bili veliki optimisti da ćemo pare dobiti i ove godine. Tim pre što je na konkurs pristiglo čak 118 projekata. Ovo je još jedna potvrda da su projekti koje radimo u opštini Velika Plana opravdani i kvalitetni – kaže Željko Rajić, zamenik predsednika opštine.

Vest o dobijanju skoro 50.000 evra za završetak i opremanje vrtića najviše je obradovala
roditelje za čiju decu, zbog ograničenog broja mesta, ove godine nije bilo mesta u vrtiću „Dečije carstvo“ i direktorku ove predškolske ustanove Mariju Starčević.

vrtić
Foto: Dušan Marić
Foto: Dušan Marić

- Kad je počela izgradnja nove zgrade radovala sam se ali i bila zabrinuta šta ćemo posle završetka radova. Kako ćemo kupiti nameštaj i igračke? Plašila sam se da ne dobijemo objekat u koju nećemo moći da primimo decu. 

U Opštini, koja je za dovršetak nove zgrade vrtića izdvojila 8.300.000 dinara sopstvenih sredstava, planiraju da vrtić prve mališane primi 1. septembra. A u „Dečijem carstvu“ očekuju da će se serija lepih vesti nastaviti i da će do kraja godine ova  ustanova rešiti još jedan veliki problem.   

- Mi smo 2015. pokrenuli proceduru da šest naših vaspitačica, koje dugo godina rade na određeno i pokazale su da su odlični radnici, primimo u stalni radni odnos. Međutim, u pola konkursa stupio je na snagu zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Očekujemo da vlada dozvoli da se pomenute vaspitačice napokon prime u stalni radni odnos, a da se umesto njih na određeno prime druge vaspitačice, koje su nam neophodne za rad u novoj zgradi vrtića – objašnjava Starčevićeva. 

Ona ističe da će izgradnjom nove zgrade biti ukinute liste čekanja ali navija da takvo stanje bude kratkog veka.

-Volela bih da se ove i sledećih godina u Velikoj Plani dogodi „bebi bum“, da natalitet naglo poraste i da nama za prijem sve dece budu potrebne bar još dve ovakve zgrade – kaže uz osmeh.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd