fbpx
Skip to main content
Vojska Srbije

Sedam pravila iz vojske koje možete da primenite u vaspitanju dece!

Foto: Srbija Danas
Deca bi mogla da usvoje neke životne navike koje su svakodnevnica u vosjci

Vojnička disciplina je upravo ono što ponekad nedostaje u vaspitavanju današnje dece. Iz nekoliko jednostavnih pravila koja su se decenijama primenjivala u vojsci, a koja daju rezultate i dalje, deca, a i njihovi roditelji mogli bi zaista svašta da nauče.

ULAZNICE NIKAD JEFTINIJE: Već je prodato 4.500 paketa a OVO je cena pojedinačne karte (FOTO)

1. U vojsci se ustaje u 6 sati svakog jutra, nakon čega se vojnici brzo oblače i nameštaju svoj krevet, čaršavi moraju biti perfektno zategnuti , a ako to ne bude tako vojnik će morati da se više potrudi i počne ispočetka. Dok neka deca provedu pola dana u krevetu i dok njihove majke umesto njih nameštaju krevete ovo se i ne čini kao strogo pravilo.

2. Lična higijena je vrlo važna u vojsci. Ne postoji vojnik koji je ujutru zaboravio da se umije.

STEFANOVIĆ: Krijumčarenje migranata najunosniji posao u Srbiji

3. Vojnici svakodnevno sređuju i čiste prostorije u kojima borave, i to je jedan od dnevnih rutina.

Danas roditelji često štede decu kada su kućni poslovi u pitanju, ali kada bi se deca više aktivirala oko kućnih poslova, sigurno bi im to usadilo korisne navike za život.

Vojska Srbije, vojnici
Foto: Srbija Danas

 

4. Vojnici nikada ne preskaču doručak i svakog dana imaju tri obroka u isto vreme. Oni ne mogu da budu izbirljivi kada je hrana u pitanju, jedu šta im se servira makar to svakog trećeg dana bio vojnički pasulj, za koji bivši vojnici kažu da je jedno od najukusnijih jela ikada.

pasulj
Foto: Profimedia

MIGRANTI ODLAZE IZ CENTRA BEOGRADA: 250 migranata prevezeno autobusima iz baraka

5. Vojnici se rekreiraju svakoga dana. Ima dece koja ne vole časove fizičkog i koja izmiišljaju svakakve razloge kada treba da potrče ili udare loptu. Pravilan rast i fizički razvoj najmlađih su podjednako važni kao i razvoj zdravih navika.

LAVROV PORUČUJE: Albanski specijalci nemaju šta da traže na severu Kosova!

6. U  vojsci se mnogo pažnje poklanja pravilnom držanju tela, dok u svakodnevnom životu raste broj dece sa defomirtetima kičme.

dečko koji radi sklekove
Foto: Profimedia

7. Poznato je koliko su vojnici disciplinovani i poslušni što se za jedan deo današnje dece ne može reći. Iako roditelji ne treba da se ponašaju kao generali, tako ni deca ne treba da podcenjuju njihov autoritet.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd