Skip to main content
Zoran Đinđić

Đinđić predao Hagu poverljive dnevnike na osnovu kojih su sudili generalima! Šešelj izneo DOKAZE! (FOTO)

Foto: Profimedia/ SD/ SD ilustracija
Sve predao Karli del Ponte

Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj je na današnjoj konferencija za štampu otkrio šokantne zapisnike sa sastanka Zorana Đinđića i Karle del Ponte od 19. jula 2002. godine, i na osnovu njih se vidi da je nekadašnji predsednik Vlade Đinđić predao tadašnjem tužiocu Haškog tribunala Operativni dnevnik Treće armije na osnovu kog se sudilo srpskim generalima! 

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, što je kako je rekao, bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinacije napora vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja terorističkog delovanja na Kosovu i Metohiji.

- Zoran Đinđić je 19. jula 2002. godine u 12 časova i 56 minuta, u crnoj kesi predao tri knjige, dve bele boje i jednu poberljivu plave boje Karli de Ponte - rekao je Šešelj.

On je oktrio da su bele knjige iz 1992. i 1998. godine, a da je plava poverljiva iz 1999. godine. 

- Djindjić je tražio od Nebojše Pavkovića da mu donese ta dokumenta pa ih je potom predao Karli del Ponte. Pribavio je on nešto i iz 1999. godine, dve sive sveske sa pregledom arhivske gradje Vojske Jugoslavije iz 1999. godine kao i Operativni ratni dnevnik isturenog komandnog mesta Treće armije 1999. godine - kazao je Šešelj.

U njima su bili poverljivi podaci o vojsci Jugoslavije i delovanje vojske na Kosovu i Metohiji. Na osnovu tih knjiga je podignuta optužnica srpskim generalima.

- Ovde nema akta vlade o predaji dokumenata već samo rukom pisani zapisnik na engleskom jeziku, šta je to ako nije veleizdajnički čin? Ja sam na volšeban način došao do ovih dokumenata spremajući najnoviju knjigu i smatrao sam da je važno da javnost obavestim o tome - tvrdi Šešelj! 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd