fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

Šešelj napustio Jarak: Okupljenima poručio - lažna svedočenja u Hagu SAM RAZBIO! (FOTO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Radikali su se okupili ispred Šešeljeve kuće u Batajnici odakle su krenuli dalje
Incident

Nakon održanog govra, lider radikala Vojislav Šešelj je krenuo put Beograda. Odmah nakon njegovog odlaska grupa ljudi je došla i napravila incident zbog kog je i policija intervenisala.

Hrtkovci
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović jedan je od sedmoro kontramitingaša, koji su razvili transparent "Šešelj, ratni zločinac", nakon čega su pristalice radikala pokušale da otmu natpis.

Hrtkovci
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Žujović je dobio jak udarac u glavu, a njemu su u pomoć pritrčali radikali iako su provokacije bile usmerene protiv njih, a onda ga je odvela policija.

Vojislav Šešelj
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Nastalo je koškanje, a intervenisala je i policija, koja je ubrzo uspostavila red. Polako se svi razilaze. 

Obraćanje Vojislava Šešelja"

 Vojislav Šešelj se kod kordona policije obratio okupljenima. Kako je ranije rekao "nema lepše slike od kordona", te je zato odabrao to mesto.

On je  poručio da u Hrtkovcima ima veliki broj članova SRS, kao i da je u Hagu sva lažna svedočenja razbio, da 1992. godine nije čitao spisak Hrvata koji treba da se isele iz Hrtkovaca.

- Na javno okupljanje imamo pravo! SRS je zakazao miting pod nazivom "Đurđevdanski miting", nikakvih opasnosti nije bilo po ljude, zaposlene, policiju, čak je i miting 1992. godine bio bez ijedenog incidenta - rekao je Šešelj i dodao da niko iz Hrtkovaca nije otišao, a da imovinu uz posredstvo katoličke crkve nije overio. On je naglasio da Srbija neće prihvatiti nikakvu arbitražu.

Šešelj je rekao da govori u svoje ime i u ime SRS-a.

- Do 11 ćemo biti ovde, posle toga se razilazimo, vraćamo se kući! - zaključio je Šešelj i iskazao da ovo okupljanje nije zastrašivanje, nego se njime demonstrira pravo na javno okupljanje.

 Vijore se zastave SRS

U mestu Jarak, pred Hrtkovcima zaustavljeni su radikali, a Šešelj je rekao da je ovo i bolje nego da su održali miting. Policijski dron nadleće mesto i svi čekaju da se okupljenima obrati lider radikala, dok se vijore zastave stranke i Srbije.

radikali
Foto: Srbija Danas

Na konstatciju našeg novinara da nema Nenada Čanka koji je najavio dolazak, Šešelj je rekao da Čanak i ne može da dovede mnogo ljudi, eventualno jedan kombi, te dodao da je zato policija tu, ukoliko oni ipak dođu da mogu da ih razdvoje.

Šešelj stigao u Jarak

Lider radikala stigao je u Jarak, a kako je rekao nisu ga nigde usput zaustavlja do ovde. Šešelj je dobio stolicu da odmori dok sačekaju da se okupi veći broj ljudi. Kako je rekao, kada se sve završi svratiće na slavu Đurđevdan, jer su ga zvali iz 70 kuća.

Prema njegovim rečima, on je juče slao ljude u izvidnicu pereko njiva. Kako javlja naš reporter, Šešelj će se obratiti novinarima kod kordona, jer kako je izjavio "nema lepše slike od kordona".

- Pomoz Bog, braćo četnici - obratio se Šešelj prvom kordonu.

Zbog najavljenog, a zabranjenog, okupljanja radikala u Hrtkovcima, jutros su blokirani svi putevi ka tom sremskom selu, a na magistralnom putu ka Šapcu takođe se nalazi policijska blokada.

Već na izlazu sa auto-puta kod Rume primetan je veći broj policajaca, a u mestu Jarak, na skretanjj za Hrtkovce i Šabac put je blokiran, a vozila mogu samo ka Sremskoj Mitrovici.

Hrtkovce
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Samo žitelji Hrtkovaca, sa ličnom kartom koja potvrđuje da žive u tom mestu, mogu danas ući u svoje selo.

Da li će se ići preko livada ili dvorišta odlučiće Šešelj kada dođe, javljaju naši novinari sa lica mesta, a okupljeni su uglavnom mladi koji dočekuju lidera radikala.

Pordestimo, lider radikala Vojislav Šešelj ranije jutros krenuo je put Hrtkovaca. Nije odustao od svoje namere da održi protest iako je država zabranila svako okupljanje u tom mestu.

Radikali su se okupili ispred Šešeljeve kuće u Batajnici odakle su krenuli dalje.

vojislav-seselj
Foto: Srbija Danas

Podsetimo, Šešelj je juče rekao da SRS neće odustati od održavanja nekog vida skupa, te da će ići ka Hrtkovcima "dok ih policija ne zaustavi". On je dodao da se radikali neće tući sa policijom, niti će nositi oružje.

- Idemo u dobroj veri da činimo dobro političko delo, pa gde nas policija zaustavi - rekao je lider radikala.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd