fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Putin je nosio ljubičastu kravatu, a Vučić plavu: Evo šta simbolizuju boje oko vrata dvojice državnika

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Povodom dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u zvaničnu posetu Srbiji, imali smo priliku da vidimo i boje kravata koja su dvojica predsednika odabrala za ovaj susret. One su važne za svakog političara i imaju bitno značenje.

U svetu političara i biznismena postoje boje kravate koje dolaze u obzir, i druge poput zelene koje se smatraju neprikladnim. Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin prilikom jučerašnje posete Srbiji nosio je ljubičastu kravatu, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nosio kravatu plavu boju.

Šta predstavljaju te zvanične boje kravata državnih zvaničnika i kakvog su značenja imale prilikom susreta Putina i Vučića?

RUSKI MEDIJI O ŠTENETU PAŠI: ''To je pametan i veran pas, ali tvrdoglavog karaktera, a kad poraste... (VIDEO)

Naime, tamniji tonovi utiču na izgradnju poverenja, a svetliji crveni tonovi kravata povezuju se s kreativnošću.

Ljubičasta boja kravate, koju je nosio Putin, daje primat kreativnosti i sigurnosti.

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Foto: Reuters

PUTIN ODUŠEVLJEN BORAVKOM U SRBIJI, OBJAVIO ČAK 8 TVITOVA IZ BEOGRADA! Zvanični Tviter nalog ruskog predsednika prepun utisaka iz srpske prestonice! (VIDEO)

Plava boja kravate koju je nosio Vučić šalje umirujuću poruku. Plava boja nas asocira na nebo i more - dakle, na lepe stvari koje čine da se osećamo sigurno i bude kreativnost. Takođe pokazuje samopouzdanje i pomaže mu da ostavi snažniji prvi utisak.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd