Skip to main content
Maja Rakić

Ispumpavanje para javnih preduzeća Paraćina u privatne firme funkcionera: Simić dao preko 8 miliona firmi mužu sekretarke Rakić za lizing radnika

Foto: Printscreen
Sekretar Skupštine Opštine Paraćin Maja Rakić našla se u direktnom sukobu interesa zbog toga što firma njenog supruga Srđana Rakića pobeđuje na javnim nabavkama za takozvani lizing radnika u javnim preduzećima koje posluju u okviru opštine Paraćin

Tako je, kao što smo već pisali, tokom 2017. JKP Paraćin koji posluje u okviru opštine Paraćin firmi Srđana Rakića isplatila 4.334.246,04 dinara, dok je od početka 2018. godine JKP Paraćin istoj firmi platio čak 14.400.000 dinara za takozvani lizing radnika.

Međutim, JKP Paraćin nije jedino preduzeće koje iznajmljuje radnike od firme muža sekretarke. I Nebojša Simić koji je u javnosti poznat po tome što je osumnjičen da je oštetio banku za 239.129 evra, a nakon toga i uprkos krivičnim prijavama postao direktor Vodovoda, sarađuje sa ovom firmom.

Pored javne nabavke za iznajmljivanje radnika za potrebe rada na terenu 2016. godine u vrednosti od 4.200.000 dinara sa PDV, Simić je istu firmu iznajmio i da očitava brojila u Paraćinu. Za te potrebe prebacio je u firmu muža sekretarke Rakić 4.200.000 dinara sa PDV u 2017 godini, a time se sekretarka još jednom našla u sukobu interesa. Dakle, preko Vodovoda koji vodi Simić Rakiću je dato preko 8 miliona dinara za lizing radnika.

Ko je Nebojša Simić koji sarađuje sa firmom muža sekretarke Rakić?!

Simić pre nego što je došao na tu funkciju bio je direktor Hipo Alpe Adria banke, kada je protiv njega policija u Jagodini podnela krivične prijave 2014. godine zbog malverzacije sa klijentima.

Tužilaštvo u Jagodini je protiv Simića vodio postupak zbog krivičnog dela „Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti“.

Nebojša Simić
Nebojša Simić
Foto: SD/ilustracija

Banka je odustala od daljeg gonjenja sadašenjeg direktora JKP Vodovoda, ali je tražila naknadu štete od 239.129 evra. Simić je odbio da ovu štetu plati i uspeo da izbegne dalji sudski postupak u slučaju sa Hipo Alpe Adria bankom, pozivajući se na oportunitet. Na zapisniku Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini Simić je izjavio da se slaže sa primenom navedenog instituta i da je spreman da uplati iznos od 30.000 dinara u humanitarne svrhe.

Uprkos krivičnim prijavama zbog finansijskih zloupotreba, Simić je u poslednje tri godine imenovan za direktora dva javna preduzeća u kojima je raspolagao novcem građana Srbije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
acoTG's picture

acoTG

Mislim da je ova naplatila Simiću dobro za hopa cupa

1 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd