fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

SASTANAK OD IZUZETNE VAŽNOSTI ZA CEO REGION! Vučić šalje SNAŽNU PORUKU iz Tirane

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će već tokom naredne nedelje nastaviti važne diplomatske kontakte i učestovati na samitu u Tirani u okviru procesa Brdo Brioni 8. i 9. maja, preneo je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je naglasio da će ti sastanci biti još jedna prilika da Srbija pokaže svoju opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu.

- Sledeće nedelje možemo da očekujemo nastavak Brdo Brioni procesa, održaće se još jedan samit tog procesa u Tirani, uz učešće najviših predstavnika Srbije, uz učešće Vučića. U narednim danima možemo da očekujemo i sastanak predsednika Vučića s (potpredsednikom italijanske vlade) Mateom Salvinijem, koji je nesumnjivo jedan od vodećih političkih lidera ne samo u Italiji nego i u Evropi - rekao je Ðurić na konferenciji za medije.

Istakao je da su ti sastanci od izuzetnog značaja za ukupan međunarodni položaj Srbije.

OTKAZANA MANIFESTACIJA POLICIJE ZBOG SZS-a!

OTKAZANA MANIFESTACIJA POLICIJE ZBOG SZS-a!

Dodik sutra sa Erdoganom: Može li se uskoro očekivati auto-put Sarajevo-Beograd?

Dodik sutra sa Erdoganom: Može li se uskoro očekivati auto-put Sarajevo-Beograd?

SRBIJA čestitala stupanje na presto novom JAPANSKOM CARU

SRBIJA čestitala stupanje na presto novom JAPANSKOM CARU

- I oni će biti još jedna prilika da Srbija iskaže jasnu rešenost i opredljenost za građenje normalnih odnosa u regionu, ali i da pošalje snažnu i kontinuiranu poruku svim činiocima u međunarodnoj zajednici da interese Srba na KiM ne može da gazi bilo ko i da interese Srbije u dijalogu sa Prištinom ne može da gazi bilo ko - naveo je Ðurić.

On je istakao da je, pre svega, potrebno da se radi na primeni onog što je ranije dogovoreno, kao što su sporazum CEFTA iz 2006. i drugi sporazumi da bi se stvorili bilo kakvi preduslovi za napredak u dijalogu.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Kiša jakog intenziteta
16 Beograd