fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

SASTANAK OD IZUZETNE VAŽNOSTI ZA CEO REGION! Vučić šalje SNAŽNU PORUKU iz Tirane

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će već tokom naredne nedelje nastaviti važne diplomatske kontakte i učestovati na samitu u Tirani u okviru procesa Brdo Brioni 8. i 9. maja, preneo je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je naglasio da će ti sastanci biti još jedna prilika da Srbija pokaže svoju opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu.

- Sledeće nedelje možemo da očekujemo nastavak Brdo Brioni procesa, održaće se još jedan samit tog procesa u Tirani, uz učešće najviših predstavnika Srbije, uz učešće Vučića. U narednim danima možemo da očekujemo i sastanak predsednika Vučića s (potpredsednikom italijanske vlade) Mateom Salvinijem, koji je nesumnjivo jedan od vodećih političkih lidera ne samo u Italiji nego i u Evropi - rekao je Ðurić na konferenciji za medije.

Istakao je da su ti sastanci od izuzetnog značaja za ukupan međunarodni položaj Srbije.

OTKAZANA MANIFESTACIJA POLICIJE ZBOG SZS-a!

OTKAZANA MANIFESTACIJA POLICIJE ZBOG SZS-a!

Dodik sutra sa Erdoganom: Može li se uskoro očekivati auto-put Sarajevo-Beograd?

Dodik sutra sa Erdoganom: Može li se uskoro očekivati auto-put Sarajevo-Beograd?

SRBIJA čestitala stupanje na presto novom JAPANSKOM CARU

SRBIJA čestitala stupanje na presto novom JAPANSKOM CARU

- I oni će biti još jedna prilika da Srbija iskaže jasnu rešenost i opredljenost za građenje normalnih odnosa u regionu, ali i da pošalje snažnu i kontinuiranu poruku svim činiocima u međunarodnoj zajednici da interese Srba na KiM ne može da gazi bilo ko i da interese Srbije u dijalogu sa Prištinom ne može da gazi bilo ko - naveo je Ðurić.

On je istakao da je, pre svega, potrebno da se radi na primeni onog što je ranije dogovoreno, kao što su sporazum CEFTA iz 2006. i drugi sporazumi da bi se stvorili bilo kakvi preduslovi za napredak u dijalogu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd