fbpx
Skip to main content
Luka Petrović

"Država da zaštiti državni poredak po svaku cenu" Oglasio se Luka Petrović povodom prisluškivanje predsednika Srbije

Foto: Beoinfo
- Država mora jače nego ikada da pokaže snagu i odlučnost da ovo istera do kraja - rekao je Petrović

Prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je krivično delo ozbiljnih razmera, a počinioci moraju biti pronađeni i procesuirani u skladu sa zakonom, izjavio je član Predsedništva SNS Luka Petrović.

- Prisluškivanje predsednika od strane policije je ništa drugo nego priprema ili pokušaj državnog udara. Važno je sada postaviti nekoliko pitanja. Ko je taj ili ko su ti koji su se toliko osilili i imali hrabrosti da pomisle tako nešto, a naročito da to narede i sprovedu u delo? Po čijem nalogu su to radili i za kakve potrebe? Da li su na taj način želeli da ugroze bezbednost predsednika ili njegove uze porodice? Na sva ova i na još mnoga druga pitanja moramo da dobijemo odgovore - rekao je Luka Petrović i dodao:

- Država mora jače nego ikada da pokaže snagu i odlučnost da ovo istera do kraja. Država mora da radi svoj posao, da zaštiti državni poredak po svaku cenu. Bez obzira na to ko je u pitanju, bez obzira o kome se radi, da li je u pitanju ministar, državni sekretari, pomoćnici ministra ili bilo ko drugi. Niko ne sme biti zaštićen, jer ovo je jedno od najtežih krivičnih dela. Ovo je pokušaj drzavnog udara. Zato pozivam nadležne drzavne organe da pošalju jasnu poruku svima da sa državom nema igranja, da je država u stanju da zaštiti našeg predsednika i da se jasno utvrdi ko stoji iza ovoga - rekao je Luka Petrović.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd