fbpx
Skip to main content
KiM

Spremni na sve da naude Srbiji! Englezi hoće da iskidaju zemlju

Foto: SD Ilustracija/Profimedia
Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih

Amerikanci popuštaju pritisak na Srbiju zbog Kosova, Britanci ga pojačavaju.

U ovoj formulaciji bi se u najkraćem moglo sažeti sve ono što engleska obaveštajna služba MI-6 radi u Srbiji i posebno na Kosovu. Britanci koji imaju tradiciju "paljenja požara" na ovim prostorima spremi su da izazovu velike nerede kako bi onemogućili bilo kakav kompromis i naškodili interesima Srbije po pitanju KiM. Od nekoliko sagovornika iz bezbednosnih i obaveštajnih krugova Republika je saznala da su do takvih informacija došle srpske obaveštajne službe i o tome obavestile državni vrh.

Sve se zna

Saznanja je potvrdio i predsednik Srbije koji je u svom televizijskom gostovanju direktno optužio Veliku Britaniju za podrivanje napora da se na KiM dođe do kompromisnog rešenja.

- Ne borimo se mi protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju. Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije. Vlada velika nervoza i na Zapadu i u Prištini, ali iu Beogradu gde su neki očekivali potpuni kolaps politike prema KiM - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Profimedia

On je rekao i da naše službe znaju ko se sve sastaje na severu Kosova, da se aktiviraju i oni koje smo zaboravili, političari od pre 20 godina i da sarađuju sa stranim službama, jer ne žele da se dođe do rešenja za Kosovo.

- Neću prihvatiti ono što je bilo u Makedoniji, narodu će biti predstavljen plan za Kosovo onakav kakav jeste i narod će dati svoj odgovor. Srbija je pokazala da je dovoljno mudra da izbegne sukobe koji su lako mogli da eskaliraju u prethodnim događajima - istakao je Vučić.

Teška borba

Kako je naveo, bez sveta mi problem KiM ne možemo rešiti zato što je važno da što više međunarodnih faktora privučemo na našu stranu.

Srbija pregovara o kupovini MOĆNOG ORUŽJA: Poznato od koga ćemo ga nabaviti i šta sve može (FOTO)

- Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih.

Komentarišući Vučićeve navode, geopolitičar i profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić kaže da je Velika Britanija decenijama dosledna u svojoj politici prema Srbima.

Srđan Perišić
Srđan Perišić
Foto: Youtube Printscreen/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

- Oni nikada nisu dozvolili da se formira država koja će obuhvatiti sve Srbe, jer su u tome videli pretnju. Velika Britanija se time vodila kada je učestvovala u stvaranju Kraljevine Jugoslavije, kao i kasnije, u stvaranju socijalističke Jugoslavije. U britanskoj vladi nikada nije bilo i nikada neće biti nekog ko će nas podržati, svim silama će nas razdvajati, to istorija dokazuje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd