Skip to main content
Jovan

SRPSKI GENERAL UKRAO JE SPISE NATO PAKTA i rizikovao život ZA OTADŽBINU: Ispovest čoveka koji je 1999. sprečio FAZU "APOKALIPSA"!

Foto: Profimedia/ Youtube Printscreen/ Goli Zivot TV HAPPY/ SD ilustracija
Jovan Milanović preko francuskog oficira došao je u posed 1.100 stranica najtajnijih papira i iz Brisela ih prosledio u Beograd.

Srpski Džejms Bond, general Jovan Milanović, od NATO je 1998. godine ukrao plan napada na Srbiju, i to usred Brisela. Supertajna dokumenta dobio je zahvaljujući pomoći francuskog oficira Pjer-Anri Binela (deda mu je bio solunski borac), koji je kasnije otkriven i proveo je nekoliko godina u zatvoru. 

Kako Milanović priča u ispovesti, zaključno sa 29. septembrom 1998. godine, državni i vojni vrh SRJ imao je podatke o učesnicima agresije i potencijalnim ciljevima. Znalo se i o tačnom datumu donošenja odluke o početku napada. 

Međutim, nedostajali su dokumentovani podaci.

- U pokušaju da na više adresa dođem do dokumenata, zaustavio sam se na francuskom oficiru Pjer-Anriju Binelu, šefu kabineta francuskog generala Viroa, člana vojnog komiteta NATO. Sa majorom Binelom prethodno sam imao više kontakata. Bio je voljan da sarađuje bez bilo kakvih ličnih interesa. Na moje traženje planova o agresiji, nije se mnogo premišljao. Uz konstataciju da je to vrlo opasno, brzo mi je odgovorio: "Imaćeš!" Bio je to 1. oktobar 1998. godine. Doneo mi ih je u stan sledeće večeri – priča Milanović.

SENZACIONALNO: DO 62% POPUSTA ZA LETOVANJE U LUKSUZNIM GRČKIM HOTELIMA!

SENZACIONALNO: DO 62% POPUSTA ZA LETOVANJE U LUKSUZNIM GRČKIM HOTELIMA!

DA LI STE ZNALI: Serija "Moj rođak sa sela" snimana je po istinitom događaju

DA LI STE ZNALI: Serija "Moj rođak sa sela" snimana je po istinitom događaju

"Spavaš kod kuće" i "vidim ti čizme"! Ovako je srpski general prevario NATO i saznao dan napada (VIDEO)

"Spavaš kod kuće" i "vidim ti čizme"! Ovako je srpski general prevario NATO i saznao dan napada (VIDEO)

Samo te 1998. godine, Generalštabu i državnom vrhu Milanović je poslao oko 1100 stranica izveštaja, od čeka oko 800 od maja do oktobra. Svaki je nosio zaglavlje "Priprema agresije NATO na SRJ", a poslednji izveštaj koji je poslao pre nego što je razotktiven nosio je naslov "Intervencija izbegnuta, opasnost još traje". 

Veliko finale

Te četvrte godine boravka u Briselu sam sebi, ističe, ličio je na pauka koji je razapeo mrežu i negde iz ugla čeka kada će se uloviti muva ili neka krupnija lovina, zbog čega se čitava ova akcija nazvala "PAUK". 

Prema Milanovićevim rečima, NATO je planirao da, ukoliko SRJ odbije ultimatum u Rambujeu, aktivira fazu apokalipse – uništavanje svega postojećeg. 

- Pošto ciljeva više nije bilo na ranijim pozicijama, a vremenske prilike su se usložnjavale, NATO je doneo odluku o odlaganju agresije i otpočeo pregovore sa vlastima u Beogradu – poručuje general Milanović.

Binel je, ističe, bio protiv Amerikanaca i voleo je Srbe. 

- Moj kontakt sa njim bila je završnica mog obaveštajnog rata u Briselu, pre toga sam nekoliko godina gradio poziciju i obaveštajnu mrežu u NATO – navodi Milanović.

Pjer-Anri Binel
Pjer-Anri Binel
Foto: Profimedia

Kako tvrdi, Binela je pozvao da se vide u restoranu "Sudbina", u Briselu, i tu mu je rekao šta želi. 

- On je došao, seli smo tu, počeli da pričamo i u jednom trenutku ja sam rekao: "Znam da ćete da nas bombardujete, faze, sve, ti samo da mi daš papire". Binel mi je rekao da je to jako opasno i na kraju je pristao. Sutradan kad mi je doneo papire u stan i stavio ih na stočić, popili smo dve flaše vina, sledio sam se. Tu je sve pisalo, koje snage učestvuju, koliko aviona, koje su četiri faze napada. Oni su mislili da će Milošević da kapitulira za nekoliko dana. Zanimljivo, CIA je napravila svojih 900 ciljeva, van ovih vojnih 25.

Lična drama

Potom se odigrala lična drama generala. Šta raditi sa tim spisima, odnosno kako ih na najbezbedniji način dostaviti Generalštabu. 

- Milion varijanti mi je prolazilo kroz glavu. Od toga da je Binel odmah po izlasku uhapšen do toga da će mene verovatno skembati na putu do ambasade. Pogledam se u ogledalo i mislim da nisam video sebe, već nekog drugog. Spakovao sam ta dokumenta u kesu iz prodavnice i krenuo ka našoj rezidenciji. Tih 10 minuta koliko sam prepešačio oduzelo mi je najmanje 20 godina života. Pešačio sam i kao da sam gledao svoju sahranu – kaže Milanović.

Ruševine Generalštaba
Uništena zgrada Generalštaba
Foto: Profimedia

General nije ni slutio da će mu glavobolju izazvati sopstvena država. 

- Tog 1. novembra, ujutru, saznao sam da sam i ja razotkriven. Prostor oko ambasade i stana je bio potpuno blokira. Iz Beograda je prvo stigla pohvala, a zatim i da nema razloga da se plašim i da uzmem odmor, ali ne idem nigde. Bila je totako amaterska instrukcija, za koju nikada ne bih poverovao da je mogla stići iz obaveštajne uprave Generalštaba. Tako sam shvatio da sam i tu prepušten samom sebi. Obavestio sam našeg ambasadora, pokojnog Nikolu Čičanovića, koji je sve preduzeo da bi me zaštitio. Prvih nekoliko dana sam ostajao u ambasadi, a zatim me je do stana i nazad pratilo obezbeđenje. Išao sam i vraćao se njegovim kolima, sa zatamljenim staklima, u različito vreme, da bih i tako zavarao moguću potragu. Tako sam živeo sve do 19. decembra.

EKSKLUZIVNO! Srpski obaveštajac koji je ponizio NATO: Možemo opstati samo kao nepodeljen narod!

EKSKLUZIVNO! Srpski obaveštajac koji je ponizio NATO: Možemo opstati samo kao nepodeljen narod!

HEROJSKA ODBRANA SRBIJE! NATO "Strela" na Paštriku promašila cilj, a srpski vojnici ušli u LEGENDU!

HEROJSKA ODBRANA SRBIJE! NATO "Strela" na Paštriku promašila cilj, a srpski vojnici ušli u LEGENDU!

Amerikanci su mislili da će srediti Srbiju za mesec dana: Francuski obaveštajac otkriva nove tajne

Amerikanci su mislili da će srediti Srbiju za mesec dana: Francuski obaveštajac otkriva nove tajne

Moj rođak sa sela

Po generalu Jovanu Milanoviću napravljen je lik potpukovnika Milomira Vranića u seriji "Moj rođak sa sela", kojeg glumi Vojin Ćetković. 

Malo je poznato da je posle prvog prikazivanja epizoda ove serije 2008. godine, tadašnji glavni tužilac Suda u Hagu, Serž Bramerc reagovao je i od tadašnjih vlasti tražio da se serija skine sa programa. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd