Skip to main content
Aleksandar Vučić

Tači "spava" dok predsednik Srbije obilazi Kosovo: Vučićeva poseta udarna vest u prištinskim medijima

Foto: Srbija Danas/Profimedia
Svi mediji na albanskom jeziku u Prištini i u Tirani prenose informacije o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i citiraju njegove reči da je jezero Gazivode od posebnog značaja za Srbe i Albance, ali i da je ta brana i sporna tačka u odnosima Srba i Albanaca

Široko citirajući prvu izjavu predsednika Vučića po dolasku u Zubin Potok, Ljami navodi reči predsednika Srbije da je ideja Srbije održavanje mira, stabilnosti i težnja ka uspostavljanju boljih odnosa između Srba i Albanaca.

"Bez Gazivode nema preživljavanja, nema preživljavanja ove oblasti. Došao sam sa porukom mira, ali i sa planovima i investicijama", rekao je Vučić, navodi Ljajmi.

Lajmi
Lajmi
Foto: Printscreen/Lajmi

Na vodećem prištinskom portalu Koha.net sve udarne vesti posvećene su poseti predsednika Srbije KiM. Jedna od njih je i da su u pratnji Vučića šef BIA Bratislav Gašić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Naravno, ne nedostaje ni šef tzv. Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, koji je na Kosovu od juče", navela je Koha.

Vest na Kohi
Foto: Printscreen/Koha

Koha je prenela i da je Vučić građanima koji su ga dočekali poručio da će ga više voleti od Slobodana Miloševića, jer je Srbija pod njegovom vlašću dala više sredstva Zubinom Potoku. Navode da je rekao da nije prevario, ni ponizio Hašima Tačija, te da je dodao da to čini onaj koji spominje nečije ćerke i sinove.

Prištinska Bota sot je prenela da je Tači "jedva preživeo" Vučićevo odbijanje da razgovara sa njim juče u Briselu. A danas, kažu, dok Vučić na severu KiM obilazi Gazivode, Tači "spava".

Konstatuju da se Tači nijednom rečju nije oglasio o Vučićevoj poseti. O poseti Vučića severu KiM izveštava i portal Zeri koji tvrdi da će predsednik Srbije prespavati u Zvečanu. Napominju da posetu predsednika Srbije obezbeđuju pripadnici policije i da do sada nije zabeležen nijedan incident. Primećuju i da posetu Vučića prati veliki broj novinara.

KTV je prenela da je predsednik Vučić poručio da će obići svaki deo severa KiM, te da je poručio da je unapređenje odnosa sa Albanci neophodno i da je neophodno je da je vreme da Srbi i Albanci razgovaraju sa više poštovanja.

Bota
Foto: Printscreen/botasot.info

Profesor prištinskog univerziteta Behljulj Bećaj ocenio je danas da su i kosovski parlament i Hašim Tači izgubili legitimitet kada je u pitanju nastavak dijaloga sa Beogradom.

Bećaj je rekao da se kosovo nalazi u "jednoj suludoj situaciji", gde je izgubljen legitimitet svih političkih faktora i kosovskog parlamenta, kao i Hašima Tačija, budući da je on nosilac procesa dijaloga u ime KiM.

Sama činjenica da se podigla tolika buka oko prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM je dokaz, kaže Bećaj za Prvu tv, da su sedmogodišnji dogovori bili zapravo farsa, laž i obmana.

"I u ovom kontekstu treba da se preispita celokupan tok, ukoliko želimo da sagledamo racionalno, normalno taj proces koji se odvijao do sada", dodao je..

Govoreći o temi korekcije granica, Bećaj kaže da nije suština u "granicama, odnosno teritorijama", koje su bile uzrok sukoba, već je suština problema u tome da se koriguje politika u okviru tih granica i tih teritorija.

+ Pošalji komentar 9 Pogledaj sve komentare
Fudbaler's picture

Fudbaler

Sama činjenica da se podigla tolika buka oko prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM je dokaz, kaže Bećaj za Prvu tv, da su sedmogodišnji dogovori bili zapravo farsa, laž i obmana. Jako je važno da Aleksandar Vučić zaista želi da ekonomski potpuno omogući ekonomski napredak, razvoj, da omogući privrednicima da rade svoj posao.

0 | 0
Mica's picture

Mica

I bolje je da Tači "spava", ništa pametno ne bi rekao da je prisutan.

0 | 0
Milan's picture

Milan

Albanskim politicarima jos nije jasno da Srbija sada nije sto je bila za vreme Dosovske vlasti. Srbija danas ima autoritet u svetu i njena rec we postuje.

0 | 0
Vesna's picture

Vesna

Nigde se nisu pojavili, ne samo Tači, već i Haradinaj, Pacoli, Kutri i svi njihovi politički predstavnici, koji su se kako mi se čini utrkivali da zabrane dolazak Predsednika Vučića. Kak će sada slagati svoj narod zašto nisu mogli da zabrane dolazak na Gazivode.

0 | 0
Bojana's picture

Bojana

Sta drugo od njega ocekivati...

0 | 0
Simic's picture

Simic

Ne poštuju oni nikog.

0 | 0
Zorka's picture

Zorka

Spavaj Taci, stigli su najjjaci !

0 | 0
Kaja's picture

Kaja

Samo neka on spava,nebitan je..

0 | 0
Jeca's picture

Jeca

Ne može da podnese jačinu i moć našeg predsednika,pa je od muke zaspao!!

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd