Skip to main content
Sulejman Ugljanin

"UGLJANIN VRŠI EKSTREMISTIČKO HUŠKANJE" Prvi odgovor iz Vlade na zahtev za specijalni status Sandžaka

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Ministar drzavne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

- Bilo bi mu bolje da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji - naveo je Ružić.

PO BOSANSKOM RECEPTU! Ugljaninovi PUSTI SNOVI - hoće PLAVE ŠLEMOVE umesto SRPSKE VOJSKE

PO BOSANSKOM RECEPTU! Ugljaninovi PUSTI SNOVI - hoće PLAVE ŠLEMOVE umesto SRPSKE VOJSKE

Ovi dokumenti dokazuju da Ugljanin i BNV hoće da POCEPAJU SRBIJU! ZAHTEVAJU SPECIJALNI STATUS ZA SANDŽAK!

Ovi dokumenti dokazuju da Ugljanin i BNV hoće da POCEPAJU SRBIJU! ZAHTEVAJU SPECIJALNI STATUS ZA SANDŽAK!

Vučić: Neću im dozvoliti da se dočepaju Severa!

Vučić: Neću im dozvoliti da se dočepaju Severa!

On je ocenio da "ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma".

Prema rečima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali ceo svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i delima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.

branko-ruzic
Foto: Srbija Danas

- Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi - poručio je Ružić.

Ministar u cijoj je nadleznosti i briga o manjinskim politikama, podseća i da Ugljanin nije imao ni približan stav prema državi i načinu na koji se ona ophodi prema manjinama dok je bio ministar u njenoj vladi.

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Dragan's picture

Dragan

Pa sačinjeni dokumenat nije opasan već nalrotiv veoma poželjan jer imaš crno na belom sprovođenje separatizma u zemlji i prema rezolucijam UN imaš pravo na oružanu zaštitu građana 😉😉

0 | 1
dokle vise?'s picture

dokle vise?

g-dine Ruzicu ,pored vase izjave koja je politicki korektna ,ali badava kada imate divljaka,subverzivnog elementa,i moraII STE da predlozite hitno privodjenje od strane kon traobavestajne sluzbe, i dda se kao neprijatelj tretira i zatvori da daa izjavu. Pitajte Amere da li bi mu dozvolili da je kod njih izaso sa takvim stavom ili bi mu ispravili rebra.? dokle vise /

1 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd