clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ALEKSANDAR VUČIĆ ISKRENO: Šta bi bilo da je Jankovićev i Jeremićev brat izudaran kao moj? Obesili bi me!

24.07.2017. 21:13
Piše:
Srbija Danas
Predsednik Srbije odgovara na sva pitanja

Posle 60 dana kukavičkog ćutanja stvarne i lažne srpske političke elite, Aleksandar Vučić prvi put otkad je predsednik Srbije govori za Televiziju Pink bez dlake na jeziku.

53. DAN NAPADA NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Rodić izmišlja laži, Vučić poručuje da ne popušta pred ucenama!

Predsednik Vučić iskreno: Vreme je da Srbija već danas radi, razmišlja, dobija, POBEĐUJE BEZ SUKOBA

Predsednik Vučić odgovaraće na sva pitanja novinara, ali i građana Srbije i regiona.

Izbori u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da ne vidi zašto bi se izbori u Beogradu održali pre vremena, jer Beograd funkcioniše bolje nego ikada.  On je za Pink televiziju takođe rekao da aktuelni gradonačelnik Siniša Mali neće biti kandidat za gradonačelnika Beograda na idućim izborima.

- Mali neće biti budući gradonačelnik, neće biti niti kandidat. Imaćemo kandidata koji će dobiti poverenje građana, kao što ćemo imati kandidate koji će dobiti poverenje građana i u drugim gradovima - objasnio je on. 

Kada je reč o opoziciji, na pitanje o njihovom "ukrpnjavanju" je prokomentarisao:

- Samo neka se ukrupne.

O smeni gradske sekretarke za socijalni rad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikocvao je večeras odluku o smeni gradske sekretarke za socijalni rad, koja je došla, veruje, zbog pritiska javnosti, umesto da se problem nasilja u porodici rešava sistemski, preventivno i represivno.

- Protiv sam politike dodvoravanju naroda. Prvi put sam kritikovao Malog zbog nečeg što su drugi pozdravili. Ja sagledavam stvari na ozbiljan način. Pitao sam što je smenjena žena koja je bila gradski sekretar za socijalni rad. Nemojte da je razlog hajka u medijima - rekao je Vučić.

On je podsetio da je dete ubijeno u automobilu, te zapitao da li to znači, sledeći logiku kojom je smenjena gradska sekretarka, da treba smeniti sve proizvođače automobila... 

O Borisu Tadiću i Ugovoru sa Fijatom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neke stvari i izjave kao da su iz "zone sumraka", kao što je ona da Boris Tadić, koji je napravio ugovor sa Fijatom, traži da se počnu pregovori sa njima da bi se omogućilo da taj ugovor može da se objavi. 

Vucić je rekao da je Tadić bio najsmešniji kada je rekao da se Ugovor sa Fijatom objavi, a onda to korigovao tražeći da se počnu pregvoori o tome da se objavi. 

On je za TV Pink objasnio da je objavljivanje ugovora raskidna klauzula koju je upravo Tadić dogovorio, te da je njena suština da ugovor ne može da se objavi i da ostane tajna.

 - O čemu se tu radi, šta Tadić priča, šta je to? Zona sumraka? - reagovao je Vučić. 

Predsednik Srbije je naznačio da su sada za sve krivi naprednjaci, a "ni luk jeli ni luk mirisali", a Tadić koji je sklopio taj ugovor sada im drži predavanja. 

- To je toliko smešno da nemam reči - kazao je Vucicć i dodao da je "žuta vlast" recimo prodala Gošu, uništila fabriku, investitor ne ispunjava obaveze, a isti ti kažu da su krivi oni koji su sada na vlasti. 

- Nisam ja pravio te ugovore, pobogu...Napravili žuti, koji nas danas napadaju - dodao je. 

Kako je rekao, greške se mogu praviti, ali ne može se biti licemeran pa kriviti drugoga za svoje greške. 

On je izrazio nadu da će sve oko Fijata biti i rešeno na dogovoren način i zahvalio se premijerki Ani brnabić na angažovanju, kao i ministru privrede Goranu Kneževiću ali i poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na onome što je učinio kada je reč o problemu sa mnalinarima. 

Predsednik Srbije govorio je i o kampanji koja se u Kuriru vodi već 60 dana

- To nije kampanja, to je linč koji se sprovodi nad jednim čovek - rekao je Vučić i zahvalio se svim ljudima koji se brinuli i pitali kako je, kao i članovima porodice koji nisu pognuli glavu i plakali. 

Kako je rekao, javno su se pitali Aleksandar Vulin, Maja Gojković, Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović.

Na pitanje kako reaguje njegova porodica na navode u medijima, prvi čovek Srbije je rekao da su njegova deca jaka i da to dobro podnose, ali je napomenuo da je veoma bolno gledati kako vam neko prebija brata,  a vi ste ta država.

- Kada vam je savest čista i znate da radite dobre stvari za vašu zemlju, moje je da napravim najbolji rezultat za Srbiju, počev od teških političkih odluka, bez kojih Srbija ne bi bila na ovako dobrom putu. Da su hteli da biraju nekoga ko će ih zamajavati lakim stvarima, izabrali mi Jakovića, Mirkovića...To pozorište u kući možete da imate svaki dan, za ovo potreban ozbiljna osoba - istakao je Vučić.

Krediti su narodne pare i MORAJU DA SE VRATE!

On je takođe rekao da Razvojna banka Vojvodine nije Pajtićeva privatna prćija i da krediti moraju da se vrate jer su to narodne pare. Po osnovu kredita iz 2007. i 2008. godine dug je preko šest miliona evra, a ukupno je vraćeno 545.414.   

Aleksandar Vučić na televiziji Pink
Aleksandar Vučić na televiziji Pink / Izvor: Foto: Printscreen/Pink

Prema njegovim rečima, 2,5 miliona evra glavnice nije vraćeno jer su se dogovorili političari i mafijaši.

- Hoćete li državu koja će vama da naplaćuje sve kamate, da vas izbacuje iz stanova, a da neko ovako uzme 2,5 miliona evra? 60 dana ćutim kao zaliven, izgovarate najgore laži zato što nećete da vratite državne pare! Hoćete li da živite u državi u kojoj ćete da ukradete 2, 5 miliona evra. Od tih para ćemo da gradimo bolnice, ne dam ti da kradeš od naše dece, a ti tuci i laži, ja ću to da izdržim - rekao je Vučić.

Velika čast za predsednika Vučića: Iranski ambasador uručio poziv za inauguraciju Rohanija

Glasovi naroda su svetinja!

- Predsednik Republike sam dva meseca i za to vreme sam pokazao veliku posvećenost tom poslu, imam platu od 128.000 dinara, moj zadatak je da se odužim narodu. Glasovi su svetinja. Lične političke ambicije sam ispunio, bio sam najmlađi poslanik, ministar, premijer i predsednik. U četiri izborna ciklusa najubedljive u savremenoj istoriji Srbije pobedio. Nemam za šta lično da se borim, moram da vratim narodu za ukazano poverenje -  naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je politika Srbije politika slobode, nezavisnosti i suverenosti i da sada razmišlja o nasleđu koje će ostaviti. On je ukazao na bolje stanje u budžetu:

- Od 2005. do 2013. godine izgubljeno 524.000 radnih mesta, od čega oko 300.000 u privanom sektoru. Ovo drastičnog smanjenje nezaposlenosti će uću u udžbenike - rekao je predsednik Srbije. 

"Srbi sa Kosova znaju da mi moramo biti realni kako bi oni ostali u svojim kućama!"

Šef srpske države je naveo da nas sve vreme stopira pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji.

- Mislim da dobro znam i istoriju i stvarne odnose:  Šarl de Gol je rekao da bez realnosti politika nema nikakvu vrednost. 1878. godine se formira Prizrenska liga, čiji je osnovni cilj formiranje Velike Albanije. Albanci 1946. godine formiraju treću Prizrensku ligu u Njujorku, gde je najjače uporište albasnke dijaspore i od tada su nam naneli mnogo štete - rekao je Vučić. 

Na pitanje zašto dozvoljava Saši Jankoviću i Šabiću da se bave poslom kojim se bave, Vučić je rekao da dok se oni bave politikom ljudi u SNS mogu da budu mirni.   

Andreja su napali samo zato što mi je brat!

Andrej Vučić
Andrej Vučić / Izvor: Tanjug

- Šta bi bilo da je Jankovićev i Jeremićev brat izudaran kao moj brat? Ja suzu nisam pustio. Gotovo sam siguran da je izubijan samo jer je moj brat. Šta bi bilo da je tako prebijen bilo ko od članova porodice Janković, Jeremić i Radulović? Ne bi me oprali ni Sava ni Dunav.. Da je iz mog pištolja u mojoj kući i da za njega nije postojala dozvola i da je neko njime ubijen da li biste me pustili da budem predsednik? Obesili biste me na Terazijama - naveo je Vučić.

Janković se reklamira tuđom nesrećom: Još jednom pokazao da je toliko besraman

 Još jednom komentarišući takozvanu aferu 'Savamala', Vučić je rekao:

- Drago mi će što je neko od tužilaca smogao snage da kaže: 'U čemu je problem, zašto se diže fama'. Da su me pozvali, lično bih seo u bager i to uradio. Jedini problem je što je to urađeno noću - odgovorio je Vučić.

Američki ambasador u Srbiji: Poseta predsednika Vučića Vašingtonu veoma USPEŠNA, SAD se ne povlači sa Balkana

O poseti Americi:

Na početku emisije predsednik Vučić pričao je o svojoj poseti Americi:

- Sa Bajdenom sam imao pristojne odnose, ali nikada nije izlazio napolje da me isprati, dok je gospodin Majk Pens to učinio, objasnio je Vučić koliko je ponosan što je dočekan i i ispraćen sa poštovanjem.

Aleksandar Vučić na televiziji Pink
Aleksandar Vučić na televiziji Pink / Izvor: Foto: Printscreen/Pink

Kako kaže tamo je govorio o budućnosti Srbije. 

- Lagali su da me je Pens pitao za slučaj Bitića. To se pojavilo kao glavna tema, a nije istina, on to nije ni pomenuo. Razgovarali smo o tome kako vidi rešavanje problema na Balkanu i u Srbiji, precizirao je predsednik Srbije i ponovo naglasio da ga američki potpredsednik nije ni pitao za slučaj braće Bitići, jer zna da je o tome već razgovarao sa nekim drugim ljudima, kao što ga, kaže, razume se, nije pitao da li je učestvovao u paljenju američke ambasade. 

- Mi smo uspostavili međusobno poštovanje i razumevanje i ja kao lider jedne male zemlje mogao sam da razgovaram sa tako velikim čovekom, rekao je Vučić navodeći da je neizvesno šta će se dalje dešavati i koliko će moći da se ostvari.

- Ja sam otvoreno govorio o našim problemima, i mislim da je gospodin Pens to razumeo, želeo je da čuje, želeo je da sasluša...

Sve su činili samo da unište posetu Americi!

Kako kaže nije mogao da veruje kada je video izjavu bivšeg predsednika Borisa Tadića koji zna da nije ni u čemu sličnom učestvovao kao što je pitanje paljenja američke ambasade.

SNS poručila: Tadić lično ugovorio raskidni uslov sa Fijatom, a sada mu Vlada kriva



Boris Tadić nakon odluke Suda UN o srpkom pitanju
Boris Tadić nakon odluke Suda UN o srpkom pitanju / Izvor: Profimedia

- Za razliku od gospodina Tadića koji je taj dan pobegao u Rumuniju ja sam bio u Beogradu. Tadić je rekao - "Ali Vučić ništa nije učinio da to spreči", ali ja sam molio te ljude da se povuku, da se sklone, govorio sam da se to ne radi i znao sam kako će to sve da se završi i naravno da je to znao i Boris Tadić, rekao je Vučić i dodao da su svi želeli da unište njegovu posetu Americi.

Nek vide građani da je Tadić prevarant: SNS poziva Vladu da ispita i javno objavi ugovor sa Fijatom

Govoreći i o pismu koje je Vuk Jeremić objavio u Vašington postu, Vučić je naglasio:

- To se ne radi, jer se time slabi pozicija Srbije. Pričaj u zemlji šta hoćeš, ali ovo se ne radi - podvukao je šef države.

- Tresem se zbog odgovornosti za ovu zemlju, znam koliko moram da brinem o zemlji, koliko moram da brinem o ovim ljudima ovde. Sad me pitate jel vam bilo lako, pa gde mi je bilo lako. Onaj ko poznaje način funkcionisanja Bele kuće mora da razume da su to ljudi koji su jako dobro pripremljeni i oni su znali da se sa mnom ne razgovara jezikom pritiska. Džon Mekjen nije neprijatelj Srbiji, on možda nije prijatelj Rusiji ali nije neprijatelj Srbiji, naglasio je predsednik.

Piše:
Srbija Danas
24.07.2017. 21:13