clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Marko Đurić OŠTRO nakon hapšenja: Nisu me uplašili, dokle god imam noge ja ću ići na Kosovo (FOTO/VIDEO)

26.03.2018. 14:42 18:17
Piše:
Srbija Danas
Marko Đurić
Marko Đurić / Izvor: Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

"Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali su da me zastraše, nabijali mi pušku u stomak, jedan je izvadio i nož, slikali su selfije"

Pripadnici interventne jedinice tzv. Kosovske policije priveli su juče popodne, nešto posle 17.30 sati, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji je nakon hapšenja prebačen u Prištinu. Đurić je sproveden sa lisicama na rukama, a dvojica specijalaca su ga držali u povijenom položaju i u brzom hodu su ga prebacili iz automobila u zgradu policije. Dovođenje Đurića i njegovo sprovođenje u pritvor pratilo je više stotina Albanaca koji su uzvikivali pogrdne reči na srpskom jeziku. Zgradu KPS-a u kojoj se nalazi pritvorsko odeljenje obezbeđuje više desetina pripadnika specijalne jedinice Rosu, a novinarima je dozvoljeno da sa pristojne udaljenosti prate sprovođenje Đurića.

U nastavku pratite uživo sve informacije:

16.56 - Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije oštro je osudilo nasilje nad Markom Đurićem. Više o tome čitajte OVDE!

16.49 - Konačno se oglasio i Kfor, o tome šta su saopštili čitajte klikom OVDE.

16.43 - Tužilaštvo za organizovani kriminal preduzelo je sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti u vezi hapšenja Marka Đurića, kažu u Tužilaštvu. Više o tome čitajte klikom OVDE!

16.15 - Sergej Železnjak, zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije povodom jučerašnjih napada na Kosovu na zvaničnike Srbije i pokušaja njihove otmice izjavio je da su varvarski napad na direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i građane Srbije koji su u Mitrovici izveli do zuba naoružani Albanaci i da je napad počinjen po nalogu zapadnih bezbednosnih službi i potpaliće novi požar i građanski rat u regionu. Više o tome čitajte OVDE!

Sergej Železnjak
Sergej Železnjak / Izvor: Srbija Danas

16.11 - Poslanik SNS Vladimir Ðukanović kaže da bi visoka predstavnica EU Federika Mogerini trebalo da odgovori otkud vozilo Euleksa u akciji hapšenja Marka Ðurića, kao i da pojasni zbog čega srpsku stranu poziva na uzdržanost.

15.08 - Bivša bliska saradnica Saše Jankovića, voditeljka Tatjana Vojtehovski brutalno je izvređala direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića na društvenoj mreži tviter. Više o tome čitajte klikom OVDE!

14.25 - Svi prištinski mediji preneli su danas vest da će Srpska lista izaći iz kosovske vlade, zbog nasilja nad srpskim zvaničnima u Kosovskoj Mitrovici i hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića, a premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, poručuje da neće podneti ostavku, iako vladajuća većina gubi većinu. Njegovu izjavu čitajte klikom OVDE!

14.00 - U mestu Rudare uklonjena je barikada sa magistralnog puta Zvečan–Kosovska Mitrovica i saobraćaj se sada normalno odvija.

13:40 Federika Mogerini stiže danas u Beograd na hitan sastanak

Ona će se sastati sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, a tema razgovora biće jučerašnja dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Više o tome pročitajte OVDE.

13:27 - Kamere RTS-a u Kosovskoj Mitrovici su juče popodne zabeležile dramatičan pokušaj okupljenih Srba da spreče naoružane tzv. kosovske specijalce da upadnu u Mitrovački dvor u kojem će uhapsiti Marka Đurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Nenaoružani Srbi su pokušali telima da prepreče put tzv. kosovskim specijalcima, a jedan od Srba je udarcem pesnicom u glavu uzvratio maskiranom specijalcu koji je pokušao da se probije preteći oružjem. Taj trenutak je zabeležen na samom početku snimka. Njegovu sliku na kojoj mu se vidi lice pogledajte klikom OVDE!

13.02 - Ponovo govori Marko Đurić, počela pitanja novinara

Đurić je pozvao svakog Srbina i svakog građana na Kosovu i Metohiju da ne stupa u redove tzv. Kosovske vojske i izjavio da ta "vojska" ima za cilj sukob sa Srbijom.

12.57 - Đurić je na ivici suza ispričao kako su ga MUČILI Albanci: Vodili su me kao psa, a pravili selfije dok su me nabijali na koleno

- Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali su da me zastraše, nabijali mi pušku u stomak, jedan je izvadio i nož, slikali su selfije. Pevali su na putu do Prištine, uzvikivali "Alahu ekber" - rekao je Đurić.

Više o tome čitajte OVDE.

12.55 - Završeno obraćanje Gorana Rakića, sada govori Dalibor Jevtić, takođe predstavnik "Srpske liste".

Dalibor Jevtić
Dalibor Jevtić / Izvor: Srbija Danas

12.53 - Rakić pozvao Srbe da ne idu u tzv. vojsku Kosova kako ne bi "udario brat na brata". Poznato je da albanci vrbuju Srbe i podmićuju kako bi išli u tu nelegalnu vojsku.

12.47 - Srpska lista izlazi iz kosovske vlade - izjavio je Goran Rakić! 

Počelo obraćanje Gorana Rakića, predsednika građanske inicijative "Srpska", legitimni predstavnik srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

Rakić
Rakić / Izvor: Srbija Danas

12.45 - Jedan od pripadnika tzv. Kosovske policije izvadio je i nož i pretio Marku Đuriću!

12.39 - Počelo prvo obraćanje Marka Đurića posle brutalnog hapšenja.

Cilj napada na srpski narod bio je da terorom i zastrašivanje zauzmu i okupiraju sever Kosova i Metohije.

- Srbi su se na Gandijevski način suprostavili teroru - izjavio je Đurić na početku obraćanja.

Marko Đurić
Marko Đurić / Izvor: Srbija Danas

Više o tome čitajte OVDE.

12.26 - Ramuš Haradinaj je za danas u 13 časova sazvao sastanak tzv. "Saveta za bezbednost" lažne države Kosovo na kojoj će se razgovarati o opštoj bezbednosnoj situaciji.

12.11 - Objavljeni su detalji prepiske vezane za Ðurićevu posetu Kosovu. Prepiska pokazuje da Priština nije ispoštovala dogovor.

Više o tome čitajte OVDE.

11.56 - Đurić je na sastanak na Andrićevom vencu došao sa zavojima na obe šake, što je očigledno posledica povreda koje su mu tokom hapšenja naneli albanski teroristi. Više o tome čitajte OVDE.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

11.50 - U toku jučerašnje nasilne akcije pripadnika specijalne jedinice tzv. kosovske policije ROSU u Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica zbrinuto je 32 povređenih. Čime su oni pretučeni pogledajte klikom OVDE!

11.30 - Za Srbinom u plavoj jakni koji se juče pesnicama suprotstavio do zuba naoružanim teroristima iz specijalne jedinice ROSU intenzivno traga tzv. kosovska policija! Gde se on nalazi pogledajte klikom OVDE!

11.20 - Marko Đurić stigao je na sastanak u Predsedništvo kome prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i politčki lideri Srba sa severa Kosova nakon što je juče u Kosovskoj Mitrovici i Prištini preživeo brutalan linč od strane specijalne Tačijeve jedinice ROSU. Više o tome čitajte klikom OVDE!

11.15 - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić juče je bio žrtva brutalne i nasilne akcije specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u kojoj je priveden. Ovu akciju predvodio je Mentor Šabani. Više o tome čitajte klikom OVDE!

11:10 - Osvanule jezive fotografije ROSU jedinice koje svedoče o brutalnosti hapšenja.

Uznemirujuće fotografije možete videti OVDE.

10:50 - Na Kosovu i Metohiji i dalje napeto: Srbi čuvaju barikade na Rudaru, KFOR traži da se oslobodi put

Put koji od Prištine vodi ka Jarinju je još uvek pod blokadom, a broj Srba koji drže barikade se iz zčasa u čas povećava. 

10:30 - U podne se očekuje obraćanje Marka Đurića

Marko Đurić
Marko Đurić / Izvor: Profimedia

Nakon sastanka predsednika Republike Srbije, Aleksandar Vučića, sa predstavnicima Srpske liste sa Kosova i Metohije, javnosti će se obratiti i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. 

10:25 - Pojavio se novi snimak na kom se vidi kako je policija sprovela Marka Đurića na Merdare!

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić nakon brutalnog hapšenja odveden je u policijsku stanicu u Prištini, odatle kod prekršajnog sudije, a pola sata kasnije i na administrativni prelaz Merdare.

Snimak možete pogledati OVDE.

10:05 - Goran Rakić: " Bio sam ispred građana, ispred sepcijale jedinice ROSU i video sam da ubacuju metak u duge cevi, bukvalno su bili spremni da pucaju na nas."

Goran Rakić
Goran Rakić / Izvor: Foto: Printscreen/RTS

Rakić kaže da bez ijednog povoda jedinice ROSU gaze i šutiraju ministra u pokrajinskoj vladi u Prištini Nenada Rikala koji je u bolnici sa teškim povredama, gradonačelnika Leposavića, direktora Visoke škole u Leposaviću. To su, kako kaže, ljudi koji njima znače na Kosovu.

Više o njegovom svedočenju možete pročitati OVDE.

09:55 - U 11 časova sastanak predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika Srpske liste sa Kosova i Metohije.

predsedništvo
predsedništvo / Izvor: Srbija Danas

Očekuje se da će tema razgovora biti situacija i sve posledice jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, kako bi predstavnici Srpske liste mogli da odluče koji će dalji korak preduzeti.

Više o tome možete pročitati OVDE.

09:45 - Nenad Popović najoštrije osudio napad na Marka Đurića: "Hapšenje izvršili separatisti, pod hitno pozvati Rusiju da se uključi u dijalog oko Kosova."

Nenad Popović
Nenad Popović / Izvor: Srbija Danas

On je dodao da do tada i do ispunjavanja obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, Srbija treba da prekine dijalog sa separatistima. 

- Srbija nema iskrenijeg i bližeg saveznika od Rusije, što je pokazao i sinoćni razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina. Pozivam srpski narod da se ujedini oko državnog rukovodstva i politike odbrane državnog suvereniteta, jer nam je sada najpotrebnije jedinstvo, solidarnost i hrabrost - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Za sve Srbe, za predsednika Vučića i za Vladu Republike Srbije, Kosovo je uvek bilo, jeste i biće srce Srbije.

09:35 - Marku Đuriću ukazana pomoć u Kliničkom centru, porodica uz njega

Marko Đurić je, nakon stravičnog maltretiranja i hapšenja koje je preživeo tokom jučerašnjeg dana na Kosovu, medicinski zbrinut u Kliničkom centru u Beogradu i trenutno je stabilno.

Više o tome čitajte OVDE.

09:31 - Hitan sastanak Dačića sa ambasadorima i predstavnicima EU i UN zbog terorizma na Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se danas sa stranim ambasadorima i predstavnicima međunarodnih organizacija povodom jučerašnjih incidenata na Kosovu i Metohiji.

Ivica Dačić
Ivica Dačić / Izvor: Profimedia

Više o tome pročitajte OVDE.

08:00 - Albanci ne dozvoljavaju kamionima da uđu na Kosovo i Metohiju

Putnički saobraćaj se jutros odvija bez problema, ali 52 kamiona na administrativnom prelazu Jarinje čeka na ulaz u KiM.

Jarinje
Jarinje / Izvor: Foto: Tanjug/AP

Automobili i autobusi mogu da prođu na prelazu, ali nije dozvoljen prolaz teretnjacima i ne zna se kada će biti oni pušteni.

07.40 - Blokada puta kod mesta Rudare

Ključna saobraćajna komunikacija između Prištine i centralne Srbije se nalazi pod blokadom. U mestu Rudare meštani su odmah posle otmice Marka Đurića blokirali put kako bi sprečili dolazak novih policijskih snaga. Napravljena je prepreka od tri kamiona i bagera čime je presečen put koji vodi na sever Kosova.

Pored blokade stalno dežura desetak ljudi. Na istom mestu je prošle godine takođe bila organizovana slična blokada.

07.10 - Na ulicama Kosovske Mitrovice je naizgled mirno

Na svakom ćošku je parkirano policijsko vozilo i primetno je pojačano prisustvo pripadnika italijanskog kontigenta Kfora. Srbi su ogorčeni i uplašeni.

Više o tome pročitajte OVDE.

00.30 - Pogledajte do sada neobjavljen snimak maltretiranja Marka Đurića:

00.00 - Ðurić uhapšen da bi se ponizila Srbija!

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras da je Marko Ðurić uhapšen kako bi se ponizio on i Srbija. 

23.15 - Povređeni građani

U i ispred zgrade Mitrovičkog dvora povređeno je 32 građanina, koji su se tu našli u trenutku otmice direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

To je izjavio direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

Povređena 32 građanina tokom TERORISTIČKOG čina otmice Marka Đurića

- Na odeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odeljenju 17 i na odeljenju ortopedije 2 pacijenta - rekao je Ivanović i dodao da su povređeni po njihovoj želji pušteni na kućno lečenje. 

22.10 - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da je Rusija ogorčena grubom provokacijom Prištine.

Više o tome čitajte u posebnoj vesti.

21.52 - Okupljeni građani pratili obraćanje Vučića

Brojni građani severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se na glavnom Trgu gde su pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

21.38 - Đurić povređen tokom otmice. Njemu je večeras ukazana lekarska pomoć u Kuršumliji.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

21.18 - Mi preko toga nećemo da pređemo! OVO JE OTMICA, ODGOVARAĆETE! 

Predsednik Srbije je pozvao građane sa severa Kosova da budu mirni i spokojni. Više o tome čitajte OVDE

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Rade Prelić/ bb

21.16 - Vučić: Lažu, Đurić je legalno otišao na Kosovo i Metohiju, obaveštenje je poslao NA VREME! 

Vučić je u obraćanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da Marko Ðurić nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Priština, da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre poslaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi na 24 sata pre posete.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Rade Prelić/ bb

21.05 - Počelo obraćanje predsednika Aleksandra Vučića!

On je rekao da se čuo sa Markom Đurićem i da će Đurić biti primljen na pregled u neku medicinsku ustanovu u Srbiji, ali da "mi Srbi ne znamo da kukamo".

20.53 - Završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. Očekuje se obraćanje javnosti predsednika Vučića.

20.49 - Šešelj: Amerikanci stoje iza ovoga, moramo u savez sa Rusijom!

Predsednik SRS Vojislav Šešelj tvrdi da ovo Albanci nisu sami uradili i da Amerikanci stoje iza ovog incidenta sa hapšenjem srpskog zvaničnika i da Srbija mora da uđe u savez sa Rusijom.

20.25 - Na trgu u Kosovskoj Mitrovici okupljeni su građani i očekuju obraćanje predsednika Vučića preko video bima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

20.10 - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je ovo pokušaj poniženja Srbije i da veruje da će rukovodstvo Srbije adekvatno odgovoriti.

20.05 - Srpska policija preuzela je Marka Đurića. 

19.55 - Sramna izjava Pacolija!

- Policija je samo poštovala zakon. Akcija je trajala svega 5 minuta - istakao je Pacoli.

Više o tome možete pročitati OVDE.

19.50 - Selaković s građanima kod mosta u Mitrovici: U svakoj cevi bio je METAK

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković pozvao je večeras građane u Kosovskoj Mitrovici, koji su se, nakon privođenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, okupili ispred mosta na Ibru, da mirno, razumno i pribrano sačekaju šta će im poručiti šef srpske države posle sednice Nacionalnog saveta bezebdnosti. 

Više o tome pročitajte OVDE

19.47 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, gde bi uskoro trebalo da počne sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Na sastanak su stigli i premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Nela Kurburović, Aleksandar Vulin, šef BIA Bratislav Gašić...

Vučić stigao u predsedništvo: Počinje sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije zakazao je hitnu sednicu Saveta za večeras nakon hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici, koji je zatim prebačen u Prištinu, a prema poslednjim informacijama, "deportovan" je u centralnu Srbiju.

19.32 - Marko Đurić pušten je na prelazu Merdar ponovo na slobodu posle hapšenja od strane policije na Kosovu.

19.10 – Marko Đurić će posle privođenja prekršajnom sudiji biti sproveden u Centralnu Srbiju preko Merdara.

18:45 - Srbi u Rudaru blokirali magistrani put

U mestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su, posle privođenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića, postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

Iz Mitrovice se čuju sirene, a građani se okupljaju na improvizovanoj barikadi.

Na istom mestu Srbi su digli barikade i pre šest godina, kada su sprečili upad specijalnih jedinica na sever Kosova.

18:47 - Marko Đurić se trenutno nalazi u  prostorijama tzv. Kosovske policije u Prištini. Srpski zvaničnik je priveden sa lisicama na rukama!

18:40 - RAZGOVOR PUTINA I VUČIĆA!

Predsednik Putin razgovaraće sa predsednikom Vučićem telefonom povodom situacije na Kosovu i Metohiji i hapšenja Marka Đurića.

18:26 - Ovako je izgledao napad na Srbe!

18:25 - I dalje se čuju sirene u Kosovskoj Mitrovici.

18:20 - Objavljena slika Đurića posle hapšenja, okružen kosovskim specijalcima naoružanih do zuba i sa fantomkama

18:00 - Kosovski specijalci tukli i novinare!

Kosovski specijalci su, tokom akcije u kojoj je uhapšen šef Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Milić, napali i povredili snimatenja RTS-a Vladimira Đurića.

17:50 - Kosovska policija odvela je Marka Đurića u Prištinu, javljaju kosovski mediji

17:35 - Policija na Kosovu je korstila suzavac kako bi rasterala Srbe ispred Mitrovačkog dvora

Pretpostavlja se da se Nikola Selaković sklonio na sigurno kako bi izbegao hapšenje.

17:30 - KOSOVSKA POLICIJA BACILA ŠOK BOMBE ISPRED ZGRADE U KOJOJ SU ÐURIĆ I SELAKOVIĆ, KAKO BI UKLONILI SRBE KOJI SU IM ONEMOGUĆILI PRISTUP SALI U KOJOJ SU SRPSKI ZVANIČNICI

MARKO ĐURIĆ JE PRIVEDEN!

17:00 - Đurić i Selaković stigli u Kosovsku Mitrovicu

Marko Ðurić i Nikola Selaković stigli su danas, nešto pre 17.00 sati, u Kosovsku Mitrovicu kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga. 

 Više o tome čitajte OVDE.

15:36 - Srbi pripadnici policije na Kosovu su odbili da učestvuju u kriminalnoj akciji Prištine

Pripadnici policije na Kosovu srpske nacionalnosti demonstrativno su danas odbili da učestvuju u kriminalnoj akciji specijalnih policijskih snaga lažne države Kosovo kojom je pokušana okupacija severnog dela Kosova i Metohije.

Više o tome čitajte OVDE.

15:20 - Oglasila se Evropska komisija

Na zabranu ulaska srpskim zvaničnicima na KiM portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič reagovala je ocenom da "obe strane" moraju da poštuju dogovor u okviru dijaloga o normalizaci odnosa Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.

14:50 - Situacija i dalje napeta, skup u Kosovskoj Mitrovici pomeren

Skup u Kosovskoj Mitrovici u okviru unutrašnjeg dijaloga još uvek nije počeo.

Više o ovom odlaganju pročitajte OVDE.

14.00 - Otkazana konferencija za novinare predstavnika policije tzv. države Kosovo

Otkazana je konferencija za novinare predstavnici policije lažne države Kosovo prvobitno najavljena danas za 13 časova, a novinari koji su čekali da im se obrati neko od zvaničnika nisu dobili objašnjenje.

Više o tome čitajte OVDE.

13:30 - Građani protestuju ispred zgrade Mitrovačkog dvora

Srbi na Kosovu i Metohiji
Srbi na Kosovu i Metohiji / Izvor: Foto: Informer

Na severu Kosova danas je napeta atmosfera zbog zabrane ulaska predstavnicima Srbije koji su najavili dolazak u Kosovsku Mitrovicu.

Više o tome možete pročitati OVDE.

12:42 - Oglasio se ministar Vukosavljević: Ozbiljan propust, besmislen i pogrešan

Vladan Vukosavljević
Vladan Vukosavljević / Izvor: Foto: Tanjug/AP

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da to što mu nije dozvoljeno da na Kosovu i Metohiju poseti danas i sutra manastire i hramove predstavlja ozbiljan gaf i veliki propust koji ne doprinosi ukupnoj situaciji.

Više o izjavi ministra pročitajte OVDE.

12:06 - I Vukosavljeviću zabranjen ulazak na KiM

Posle zabrane izrečene Marku Ðuriću, Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću danas nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Kosovska policija je oko 11. 30 sati na administrativnom prelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena.

Ministar kulture danas i sutra trebalo je da obiđe manastire na KiM.

11:35 - Hoti: Interventna jedinica Ðuriću neće dozvoliti ulaz na KiM

Zamenik komandira policije tzv. Kosova, Besim Hoti, rekao je da je na sever Kosova upućena interventna jedinica kosovske policije iz istog regiona koja sprovodi "operativni plan" u vezi sa zabranom planiranog današnjeg dolaska srpskih zvaničnika na teritoriju samoproglašene države.

Besim Hoti
Besim Hoti / Izvor: Foto: Youtube/ Printscreen

On je, iako se na snimcima vidi da je reč o pripadnicima jedinica ROSU, demantovao to i tvrdio da je reč o specijalnim jedinicama.

Više o tome pročitajte OVDE.

11:25 - Priština zabranila dolazak u Kosovsku Mitrovicu i Vulinu

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin / Izvor: Profimedia

Predstavnici vlasti lažne države Kosovo na Kosovu zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić.

Više o tome možete pročitati OVDE.

10:11 - Specijalne jedinice idu na Sever

ROSU jedinice na Jarinju
ROSU jedinice na Jarinju / Izvor: Foto: Tanjug/AP

- Veliki broj specijalnih jedinica Kosova raspoređuje se na Severu Kosova, objavio je prištinski portal Ekspres. Njihov čitalac je poslao video na kojem se vidi da se na jednom delu put "dimi" od vozila specijalnih jedinica.

09:53 - Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

aleksandar-vucic
aleksandar-vucic / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 sati.

Više o tome pročitajte OVDE.