fbpx
Skip to main content
Zoran Đorđević

VASKRŠNJA POSETA JEDINICAMA VOJSKE SRBIJE: Ministar Đorđević obišao vojsku i policiju na objektu "Kozjak"

Foto: Ministarstvo odbrane
Nakon kucanja uskršnjim jajima, ministar je razgovarao sa pripadnicima Vojske i MUP-a koji borave u posednutom objektu o mogućnostima unapređenja uslova koje imaju u toj bazi

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je na Vaskrs pripadnike vojske i policije angažovane na posednutom objektu “Kozjak”, na granici sa Republikom Makedonijom, i pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na posednutom objektu “Ševadske livade”, u Kopnenoj zoni bezbedosti.

VUČIĆ NA VASKRŠNJEM DORUČKU S VOJNICIMA: Hvala vam što radite uvek i kada su praznici

PUTIN ČESTITAO VASKRS: Ruski predsednik se OVIM rečima obratio svim pravoslavnim vernicima

Na posednutom objektu „Kozjak“, koji se nalazi u sektoru A i pokriva 104 kilometra državne granice, ministra Đorđevića je dočekao komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković. On je upoznao ministra sa zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju od početka angažovanja u julu prošle godine. Pored sprečavanja ilegalnog ulaska i krijumčarenja migranata oni se staraju i o bezbednosti građana i zaštiti njihove imovine. General Janković je istako da je do sada više od 20000 migranata sprečeno da ilegalno uđu na teritoriju Srbije. Otkriven je i sprečen 121 pokušaj krijumčarenja i uhvaćeno 139 krijumčara. U poslednjih 20 dana, koliko traje angažovanje smene koja je dočekala ministra Đorđevića, primećeno je povećano kretanje migranata u suprotnom pravcu, ka Republici Makedoniji.

Zoran Đorđević
Foto: MInistarstvo odbrane

Nakon kucanja uskršnjim jajima, ministar je razgovarao sa pripadnicima Vojske i MUP-a koji borave u posednutom objektu o mogućnostima unapređenja uslova koje imaju u toj bazi.

Na posednutom objektu “Ševadske livade“, ministra je dočekao pukovnik Predrag Grbić, komandant 3. brigade Kopnene vojske.
Ministar je obišao bazu a potom u razgovru sa profesionalnim vojnicima, podoficirima i oficirima najavio da se intenzivno radi na poboljšanju njihovih materijalnih uslova, pre svega na povećanju plata, koje neće biti linearno već će profesionalni vojnici i podoficiri dobiti veće povećanje a oficiri viših činova manje.

Zoran Đorđević
Foto: Ministarstvo odbrane

- Danas smo posetili dve baze i uverili se da vojska i policija rade i na praznik svoj posao, kao i svaki drugi dan, i da građani Srbije mogu da budu spokojni kada je u pitanju njihova bezbednost. Želeo bih da im se svima zahvalim na tome što rade u ime svih građana i u ime Ministarstva odbrane i Vlade Republike Srbije i da im poželim sve najbolje, rekao je minister Đorđević nakon posete bazama.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd