fbpx
Skip to main content
Policija

ZAŠTO SU OČEVI UBICE BILI U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Kako roditelj koji zlostavlja svoje dete SME DA GA VIĐA?!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Dve velike tragedije pri Centrima za socijalni rad, nažalost nisu slučajnost

Stanovnici Srbije i regiona su šokirani tragičnim vestima koje dolaze iz Beograda, a koje se tiču brutalnih ubistava koje se dešavaju pri Centrima za socijalni rad. 

Podsećamo, juče se dogodio stravičan zločin kada je Marko N. usmrtio svoju ženu Maju Đorđević i njihovog četvorogodišnjeg sina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. A nekoliko dana pre toga, Milan Lovrić je kamenom ubio svoju suprugu Olgu, i to ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, posle čega se bacio pod voz.

S obzirom da su obe žene bile rastavljene od muževa, Centar za socijalni rad je bilo jedino mesto na kome su mogli da ih vide, i zato su iskoristili priliku da počine stravične zločine baš tamo.

Olga Lovrić i njeno troje dece godinama su trpeli Milanovo nasilje. Još 2010. godine uslovno je osuđen na tri godine zbog nasilja nad suprugom, uz zabranu da joj priđe bliže od 100 metara. Zbog nasilja nad najstarijim sinom, koga je pretukao zbog četvorke u školi, 2015. osuđen je na dve godine zatvora. Kaznu je trebalo da služi do juna ove godine, ali je izašao u aprilu.

Nakon ove situacije, postavlja se pitanje - da li je zločin mogao biti sprečen i ,pre svega, da li nekome ko je nasilnik i osuđivano lice sme uopšte da viđa decu, s obzirom da je on potencijalni napasnik?!

Jezive fotografije sa mesta zločina: Muškarac ubio ženu i teško ranio dete u Rakovici! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Velika tuga na Zemunskom groblju: Sahranjena Olga Lovrić, žena koju je muž pred decom ubio kamenom (FOTO)

rakovica
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Srpski kriminlolog Zlatko Nikolić za portal SrbijaDanas.com ističe da se radi o bitnom problemu o kome je trebalo diskutovati mnogo ranije, naglašavajući da su ova dva zločina nažalost jedno veliko naravoučenije koje treba osmisliti kroz izmene zakonskih rešenja.

- Ovo pitanje je trebalo da postavimo mnogo ranije. Na njega su uvek stručno i žustro odgovarali kvazihumansiti koji su hteli da egalizuju prava jednih i drugih. Osnovno je ako roditelji nisu uspeli da taj brak sačuvaju, nisu ni jedno ni drugo za decu. Ipak, smatra se da su biološki otac i majka ipak bolji od hranitelja. Ali, ova dva slučaja potvrđuju da bi deca štaviše bila bezbednija bez jednog ili drugog roditelja, odnosno da ih je društvo preuzelo pod svoje starateljstvo - rekao je Nikolić.

Zlatko Nikolić
Foto: Youtube/Printscreen/Happy TV

- Iz ovoga mora da se izvuče naravoučenije, a to je da, ukoliko postoje evidencije o nasilničkom ponašanju ili osudama za druge prestupe koji sadrže poput pljački ili nasilništva – takvi ne bi smeli da utiču na decu time što bi s viđali sa njima. Ovo dete je teret svima nama na našoj savesti je slučaj iz Rakovice. Mora se naći mera u zakonskim rešenjima da one koji nisu za roditelje da im se zabrani da to budu  - rekao je Zlatko Nikolić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
0 Beograd