Skip to main content
Miloš

(VIDEO) PREZENTACIJA "MILOŠA" U VELIKOJ PLANI: Naša vojska i policija postaju neuporedivo modernije opremljeni!

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić
Moćno višenamensko oklopno vozilo

Višenamensko oklopno vozilo „Miloš“, namenjeno za izviđačka, patrolna i specijalna dejstva i zaštićeno od dejstava protivtenkovskih mina, sa pogonom na sva četiri točka. Novitet je artiljerijska raketa „Grad“, dometa 52 kilometra, u kalibru 122 milimetra.

UPOZNAJTE MILOŠA: Srpsko oklopno vozilo koje juri 110 km na sat (INFOGRAFIK)

MILOŠ, LAZAR I ŠUMADIJA PONOS SRBIJE: Domaći vojni aduti na SVETSKOJ IZLOŽBI NAORUŽANJA (FOTO)

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u fabrici namenske industrije u Velikoj Plani prezentaciji oklopnog vozila "Miloš" i ocenio da uz to "Miloša" i "Lazara" za policiju i vojsku, kao i haubicama NORA za VS, naša vojska i policija postaju neuporedivo bolje i modernije opremljeni. Vučić je primetio da je "Miloš" moćno "4 puta 4" oklopno vozilo, i dodao da će šest odmah dobiti policija, sa mitraljezom 12,7 mm za, verovatno, SAJ, a žandarmerija šest "Lazara 3".

Pogledajte snimak prezentacije oklopnog vozila "Miloš" u Velikoj Plani: 

U Vojsku Srbije ide 12 "Lazara" naoružanih topovima, kao i haubice NORA kalibra 155. mm. Kako je rekao, za 700 do 800 tih vozila imamo narudžine iz inostranstva, a ne možemo ni deset da proizvedemo.

SRBIJA IMA NA ŠTA DA BUDE PONOSNA: Proizvodi srpske vojne industrije ZVEZDE na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju (FOTO)

infografik

Ponovio je da je vlada spremna da uloži 15, 20 miliona evra u novu liniju FAP-a, za oklopna vozila, ako pribojska fabrika može da garantuje njihovu proizvodnju.

- Namenska industrija je važna za srpsku ekonomiju i jedan je od kljucninh faktora brzog napretka nase ukupne privrede - rekao je premijer.

"Miloš" za širok dijapazon misija

Savremeno, višenamensko oklopno borbeno vozilo "Miloš" namenjeno je obavljanju širokog dijapazona misija iz domena delokruga jedinica policije i oružanih snaga.

 Može da se koristi za patrolne i izviđačke misije, kao komandno vozilo, za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivgerilsku i protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija.

Osnovni koncept vozila bazira se na samonosećem oklopnom telu, savremenim sklopovima pogona i prenosa snage i nezavisnim sistemom oslanjanja, koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima, uz maksimalnu borbenu masu veću od 14 tona.

"Miloš" je opremljen sa pet puškarnica za dejstvo ličnim naoružanjem, ima balistički zaštićene osmatračke prozore, sistem za klimatizaciju i NBH zaštitu, savremenu komunikacionu opremu, komandno-informacioni sistem i kamere za noćno osmatranje i vožnju.

Na krovu oklopnog tela vozila ugrađeno je šest bacača dimnih kutija, kalibra 82 milimetara. Koncept vozila je takav da može da bude opremljen različitim vrstama naoružanja i specijalizovane opreme.

U standarnoj verziji posadu "Miloša" čini osam članova, od kojih su četiri smeštena u zadnjem delu vozila i mogu da brzo da se iskrcaju ili ukrcaju kroz zadnju hidraulički pokretanu rampu ili zadnja vrata.

Četvoro članova posade u prednjem delu obezbeđen je ulazak i izlazak iz vozila kroz klasična bočna vrata.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd