fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

"SAD ILI NIKAD! DOŠAO JE TAJ TRENUTAK!" Nakon izbora novog komandanta KBS-a Šešelj pozvao vojsku i policiju da ustanu i ZAŠTITE SVOJ NAROD

Foto: SD/ilustracija
Šešelj je našu vojsku i policiju ocenio kao spremne da odgovore svim svojim obavezama i zadacima

Predsednik Srpske radiklne stranke, Vojislav Šešelj komentarisao je postavljanje Beškima Jašarija na čelo tzv. kosovskih bezbednosnih snaga na Kosovu.

Vučević PORUČIO: "Nema pauze, ni predaje, rešavamo problem koji je građane mučio godinama" (VIDEO)

Vučević PORUČIO: "Nema pauze, ni predaje, rešavamo problem koji je građane mučio godinama" (VIDEO)

MIRKOVIĆ: Blokade neće sprečiti da se Srbija i Beograd razvijaju

MIRKOVIĆ: Blokade neće sprečiti da se Srbija i Beograd razvijaju

VUČIĆ PRIREDIO NEVEROVATAN SPEKTAKL NOVINARKI N1: Niko nije očekivao ove predsednikove reči (VIDEO)

VUČIĆ PRIREDIO NEVEROVATAN SPEKTAKL NOVINARKI N1: Niko nije očekivao ove predsednikove reči (VIDEO)

Šešelj je ovaj potez Prištine ocenio kao najavu za nove napade šiptara na srpsko stanovništvo ukoliko procene da Srbija neće reagovati, zato im treba odmah potrajno staviti do znanja kakva će biti reakcija Srbije. 

- Očigledno je takav potez napravljen u sklopu priprema za nove terorističke napade protiv presotalih Srba na Ksoovu i Metohiji, ali Srbija bi treblo da ponovi upozorenje da neće dozvoliti da se nad srpskim narodom vrši bilo kakvo nasilje i da će se loše provesti šiptarski teororisti ako pokrenu takvu akciju. Ubica sa ovakvim pedigreom možda je i bolje rešenje da znamo s kim imam posle, nego da su doveli nekoga ko bi se pretrvarao da je miroljubiv, pa onda iznenada udario s ledja. Mozemo da očekujemo agresivne namere ali i da sve učinimo da one budu predupređene i sprečene.

Spremnost vojske i policije

Šešelj je našu vojsku i policiju ocenio kao spremne da odgovore svim svojim obavezama i zadacima.

- Mislim da su vojska i poicija itekako spremne da odogovre svojim obavezama, samo vlast treba da izda naredbu, oni će izvrsiti svaki zadatak. Moramo biti oprezni, cela srbija mora biti oprezna i ne smemo dozvoliti da se bilo šta loše desi kosovsko-metohijskim Srbima.

Engleski plan 

Da ovakvo ponašanje Prištine u ovom trenutku nije slučajnost, Šešelj je potvrdio ocenjujući da je u pitanju nova faza šiptarske agresije i grupisanja prema Srbima.

vojislav-seselj
Srbija Danas / Jelena Obradović

- Oni žele da izazovu uznemirenje kod Srba, ne bi li neki Srbi bili uplašeni i pobegli. To je deo engleskog plana koji je sačinjen, ambasador tamo je Devenport. To je nova faza, možda će ići na to da Srbima spreče snabdevanje električnom energijom ili da im zabrane uvoz svih životnih namirnica iz Srbije, nešto će pokušati da urade u narednim danima ili nedeljama, a šta, to ćemo tek videti. 

Saradnja Albanije i tzv. Kosova

Skorašnje sastanke i potpisivanje ugovora između Tirane i Prištine, mnogi u srpskoj javnosti ocenili su kao još jedan korak ka integraciji Albanije i lažne države Kosovo. Međutim, Šešelj smatra da im je to uzalud.

- Oni su tu saradnju postigli kada su Kosovo i Metohija okupirani 1999. godine, ali sve će im to biti uzalud, nema nijednog pravnog rešenje bez saglasnosti Beograda. Prema tome, ne mogu na to nikako računati.

Vreme je za akciju

Lider radikala je uveren u brz odgovor sprskih snaga u slučaju šiptarske agresije i ocenio je da je sada pravi trenutak za to.

- To pitanje sada ili nikada, prema tome verujem da će biti brz i efikasan odogvor naše vojske. Ubeđen sam u to - rekao je Vojislav Šešelj.

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd