fbpx
Skip to main content
Nikola Radosavljević

NARODNI POSLANIK NIKOLA RADOSAVLJEVIĆ: Predsednik Vučić je tvorac moćne srpske armije

Foto: Srbija Danas
Ovakva vojna moć je garant odvaraćanja od eventualnog napada na našu zemlju, rekao je narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević.

Združena taktička vežba "Odgovor 2021" je svojim kapacitetom i borbenom gotovošću naših jedinica odjeknula u vojnim krugovima, ali i kod građana Srbije, a naročito Pomoravskog okruga gde je jedan deo vežbe održan  na poligonu "Pasuljanske livade". Tim povodom narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević je rekao:

- Bio sam ponosan tog dana, kao i svaki stanovnik Pomoravlja na našu vojsku i policiju, takođe impresioniran vatrenom moći i snagom naše vojske kada se tokom održavanja vežbe na Pasuljanskim livadama čak u Jagodini čuo  intenzitet dejstava po ciljevima iz najsavremenijeg oružja naše vojske.

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

KAKVA SE ODLUKA ČEKA: Sutra počinju konsultacije sa evroparlamentarcima, dijaloga nema pre juna

KAKVA SE ODLUKA ČEKA: Sutra počinju konsultacije sa evroparlamentarcima, dijaloga nema pre juna

PREDSEDNIK EKSKLUZIVNO PRIKAZAO MAPU: "To će biti NOVA Srbija" - Vučić OTKRIO kakvi nas sve izazovi očekuju! (FOTO)

PREDSEDNIK EKSKLUZIVNO PRIKAZAO MAPU: "To će biti NOVA Srbija" - Vučić OTKRIO kakvi nas sve izazovi očekuju! (FOTO)

- Ovakva vojna moć je garant odvaraćanja od eventualnog napada na našu zemlju. Jaka i savremeno opremljena vojska je jedan od temelja sigurnosti, a naša vojna industrija je važan ekonomski pokazatelj koji ozbiljno učestvuje u rastu BDP-a - dodaje Radosavljević. 

- Modernizacija i ulaganje u vojsku je evidentno, gde bih naročito istakao najnoviji biser našeg naoružanja PVO sistem Pancir  C1 koji ima ogromnu borbenu moć pa tako od 25 ciljeva u vazduhu sa sigurnošću pogađa 23. Stigla su nam i dva aviona MIG 29 iz Belorusije pa je sada i naša vatrena moć u vazduhu podignuta na još veći nivo. Za sve što se danas može videti u arsenalu Vojske Srbije počevši od naoružanja koje je proizvela naša pamet, pa do oružja iz sastava drugih armija, prvenstveno Ruske Federacije, a i evropskih, Srbija duguje ogromnu zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću.

- On je za veoma kratko vreme od potpuno uništene vojske kakva je bila tokom mandata nekih, koji bi da se vrate ponovo na vlast i koji su naše oružje topili u gvožđe u Železari Smederevo, ličnim zalaganjem, time što je ojačao ekonomiju, osnažio je i Vojsku Srbije naoružanjem koje je za respekt i miran san građana Srbije kada je u pitanju eventualna spoljna ugroženost zemlje. Takav rizik je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću sveden na minimum - rekao je Radosavljević. 

Radosavljević se osvrnuo i na aktuelnu epidemiolšku situaciju, sa akcentom na Pomoravski okrug.

- Imajući u vidu da sam ja i član Skupštinskog odbora za zdravstvo, pomno pratim epidemiološku situaciju i proces vakcinacije koji se i u Srbiji i u Pomoravskom okrugu odvija veoma uspešno. Naročiti podstrek da se ljudi odluče za vakcinaciju je i činjenica da se vakcinisao i sam predsednik Aleksandar Vučić. Od tog trenutka prema podacima za Pomoravski okrug drastično je porasla zainteresovanost građana da prime vakcinu i to u svim gradovima, a ponajviše u Rekovcu i Svilajncu gde se beleži rekordan broj vakcinisanih u jednom danu.

- Svi zdravstveni radnici su izuzetno angažovani i odgovorni u ovim vremenima koja su teška za sve nas zbog borbe protiv nevidljivog neprijatelja kakav je korona. Ja im se zbog toga zahvaljujem i oni su zaista naši junaci. Što se tiče nas koji smo u politici, naša obaveza je da dalje radimo na jačanju tehničke opremljenosti bolnica - navodi Radosavljević i dodaje:

- Nedavno smo u Jagodini imali donaciju sanitetskog vozila, a ja lično radim na tome da novim nabavkama opreme još više povećamo nivo zdravstvene zaštite u Jagodini. Naši pacijenti i lekari to naravno i zaslužuju.

- Ovim putem bih pozvao sve građane Srbije, a posebno moje Pomoravce da se vakcinišu, jer samo tako možemo da pobedimo ovu pošast koja je zahvatila čitavu planetu i na taj način se vratimo normalnom životu - zaključio je Nikola Radosavljević, narodni poslanik iz Jagodine.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd