fbpx
Skip to main content
Nikola Radosavljević

NARODNI POSLANIK NIKOLA RADOSAVLJEVIĆ: Predsednik Vučić je tvorac moćne srpske armije

Foto: Srbija Danas
Ovakva vojna moć je garant odvaraćanja od eventualnog napada na našu zemlju, rekao je narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević.

Združena taktička vežba "Odgovor 2021" je svojim kapacitetom i borbenom gotovošću naših jedinica odjeknula u vojnim krugovima, ali i kod građana Srbije, a naročito Pomoravskog okruga gde je jedan deo vežbe održan  na poligonu "Pasuljanske livade". Tim povodom narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević je rekao:

- Bio sam ponosan tog dana, kao i svaki stanovnik Pomoravlja na našu vojsku i policiju, takođe impresioniran vatrenom moći i snagom naše vojske kada se tokom održavanja vežbe na Pasuljanskim livadama čak u Jagodini čuo  intenzitet dejstava po ciljevima iz najsavremenijeg oružja naše vojske.

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

DAČIĆ O PROMENI USTAVA: Priče da će se menjati preambula o Kosovu su prazne priče

KAKVA SE ODLUKA ČEKA: Sutra počinju konsultacije sa evroparlamentarcima, dijaloga nema pre juna

KAKVA SE ODLUKA ČEKA: Sutra počinju konsultacije sa evroparlamentarcima, dijaloga nema pre juna

PREDSEDNIK EKSKLUZIVNO PRIKAZAO MAPU: "To će biti NOVA Srbija" - Vučić OTKRIO kakvi nas sve izazovi očekuju! (FOTO)

PREDSEDNIK EKSKLUZIVNO PRIKAZAO MAPU: "To će biti NOVA Srbija" - Vučić OTKRIO kakvi nas sve izazovi očekuju! (FOTO)

- Ovakva vojna moć je garant odvaraćanja od eventualnog napada na našu zemlju. Jaka i savremeno opremljena vojska je jedan od temelja sigurnosti, a naša vojna industrija je važan ekonomski pokazatelj koji ozbiljno učestvuje u rastu BDP-a - dodaje Radosavljević. 

- Modernizacija i ulaganje u vojsku je evidentno, gde bih naročito istakao najnoviji biser našeg naoružanja PVO sistem Pancir  C1 koji ima ogromnu borbenu moć pa tako od 25 ciljeva u vazduhu sa sigurnošću pogađa 23. Stigla su nam i dva aviona MIG 29 iz Belorusije pa je sada i naša vatrena moć u vazduhu podignuta na još veći nivo. Za sve što se danas može videti u arsenalu Vojske Srbije počevši od naoružanja koje je proizvela naša pamet, pa do oružja iz sastava drugih armija, prvenstveno Ruske Federacije, a i evropskih, Srbija duguje ogromnu zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću.

- On je za veoma kratko vreme od potpuno uništene vojske kakva je bila tokom mandata nekih, koji bi da se vrate ponovo na vlast i koji su naše oružje topili u gvožđe u Železari Smederevo, ličnim zalaganjem, time što je ojačao ekonomiju, osnažio je i Vojsku Srbije naoružanjem koje je za respekt i miran san građana Srbije kada je u pitanju eventualna spoljna ugroženost zemlje. Takav rizik je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću sveden na minimum - rekao je Radosavljević. 

Radosavljević se osvrnuo i na aktuelnu epidemiolšku situaciju, sa akcentom na Pomoravski okrug.

- Imajući u vidu da sam ja i član Skupštinskog odbora za zdravstvo, pomno pratim epidemiološku situaciju i proces vakcinacije koji se i u Srbiji i u Pomoravskom okrugu odvija veoma uspešno. Naročiti podstrek da se ljudi odluče za vakcinaciju je i činjenica da se vakcinisao i sam predsednik Aleksandar Vučić. Od tog trenutka prema podacima za Pomoravski okrug drastično je porasla zainteresovanost građana da prime vakcinu i to u svim gradovima, a ponajviše u Rekovcu i Svilajncu gde se beleži rekordan broj vakcinisanih u jednom danu.

- Svi zdravstveni radnici su izuzetno angažovani i odgovorni u ovim vremenima koja su teška za sve nas zbog borbe protiv nevidljivog neprijatelja kakav je korona. Ja im se zbog toga zahvaljujem i oni su zaista naši junaci. Što se tiče nas koji smo u politici, naša obaveza je da dalje radimo na jačanju tehničke opremljenosti bolnica - navodi Radosavljević i dodaje:

- Nedavno smo u Jagodini imali donaciju sanitetskog vozila, a ja lično radim na tome da novim nabavkama opreme još više povećamo nivo zdravstvene zaštite u Jagodini. Naši pacijenti i lekari to naravno i zaslužuju.

- Ovim putem bih pozvao sve građane Srbije, a posebno moje Pomoravce da se vakcinišu, jer samo tako možemo da pobedimo ovu pošast koja je zahvatila čitavu planetu i na taj način se vratimo normalnom životu - zaključio je Nikola Radosavljević, narodni poslanik iz Jagodine.

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd