fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Krivična prijava protiv Vučića dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal

Foto: Profimedia
Krivičnu prijavu je pondeo punomoćnik potpredsednika GO SNS-a Miloša Vučevića

Krivična prijava koju je punomoćnik potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, dostavljena je Tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje postupanje.

Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je pre dva dana krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

Vučević je u utorak izjavio je da su Republičkom javnom tužilaštvu podnete krivične prijave protiv predsednika Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina sa, kako je rekao, navođenjem svih dokaza koji su se pojavljivali u medijima, a koji ih dovode u vezu sa kriminalim klanom Veljka Belivuka.

Kako je rekao Vučević, u prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i "javnost dobije odgovor kakav zaslužuje".

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd