fbpx
Skip to main content
Vučić

TRI KEKSA IZVRŠILA AGRESIJU NA NJIH: Vučić žestoko PONIZIO ALBANCE! (VIDEO)

Tanjug/Zoran Žestić
Srbija je danas mnogo odgovornija i ekonomski snažnija nego što je bila od 2004. do 2012. godine kada smo trpeli poraz za porazom, rekao je u svom obraćanju večeras predsednik Srbije Alekandar Vučić.

Vučić je izjavio da Albanci sada vide kako klatno ide na stranu Srbije i zato je kod njih nervoza mnogo veća. 

- Juče, kada sam vas obaveštavao o kretanju jedinica ka severu Kosova nisam slagao ni jedno jedino slovo, a svi u Srbiji su jedva dočekali da kažu da to nije tačno. Ja vas pitam ko je govorio istinu ja ili KFOR? - pita se predsednik.

On je objasnio zašto su to specijalne jedinicie uradile.

- Ovo je trebalo jutros da ima više efekata. Prvo, da se Međunarodnoj zajednici ne govori o spaljivanju keksa, pošto je keks izvršio agresiju na njihovu teritoriju. Keks "jafa", keks "plazma" i keks "zlatni pek".Onda su uhapsili kriminalc koji naravno nema veze sa ubistvom Olivera Ivanovića Aleksandru Sašu Ćurčića koji im je dobacivao na ulici. Onda su ga prebili od batina, otvorili mu lobanju. Izubijali su ga - rekao je Vučić.

- Oni su jutros demonstrirali silu i po peti put sa dugim cevima ušli na sever Kosova. Njihova suštinska namera je da svaki otac i majka kažu da to njihova deca ne moraju da trpe, da svi Srbi odu sa Kosmeta. Mi ih molimo da ostanu, a mi smo razgovarali kako da pomognemo našem narodu. Naš narod neće biti ni gladan ni žedan, ma koliko novca moramo da potrošimo naći ćemo rešenje, ali nećemo da trpimo pritiske, a oni koji misle da vojnom i policijskom silom uplaše Srbiju, moraju da znaju da to nije moguće. To Srbija neće dozvoliti - rekao je Vučić i dodao da će Srbija radi sve što može na ubrzanju reformi kako bi Srbija bila još znažnija i jača.

- Obaveštavaćemo naše prijatelje, i već smo se sa Kinom i Rusijom savetovali oko ideja koje možemo da izesemo u UN. Mi smo uvek za razgovore, i još jedno kažemo, vratite se tamo gde smo bili. To moraju da razumeju i ljudi u međunardnoj zajednici i Albanci -  istakao je predsednik. 

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd