Utorak 19. mar 2024.
dečak u bolnici

Vuk je pao pre 4 i po godine u komu, a njegova majka otkriva NAJNOVIJE DETALJE borbe za život dečaka!

Foto: Profimedia/ilustracija
Dečak je pao u provaliju u tašmajdanskom parku, nakon čega je završio u komi

Vuk Erceg (15) koji je pre četiri i po godine pao u komu prilikom pada u provaliju u tašmajdanskom parku, mogao bi danas da se probudi -  tvrdi njegova mama Irena.

Ona je kazala kako je Vuk svakim danom sve bolje, da se pomera i reaguje, i da samo čekaju trenutak kada će otvoriti oči i progovoriti.

- Ako Bog da on bi već danas trebalo da otvori oči, za mene je on već budan, sad da li će to biti za dan, dva ili mesec, nek Bog odluči.  Za nas vreme ne postoji, vreme je stalo tog 17. aprila, kada je Vuk pao na Tašmajdanu. Volela bih da to bude danas, al kad će se desiti, ne znam, treba da se poklope sve kockice, Bog, kosmos, pozitivna energija - pričala je Vukova ispred sobe u kojoj dečak leži na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

PAO JE SA LITICE NA TAŠMAJDANU PRE TRI GODINE: Vuk (13) reaguje na glas i raste

PAO SA LITICE NA TAŠMAJDANU PRE 3 GODINE: Vuk (13) je ostao živ, ALI SE JOŠ NIJE PROBUDIO!

bolnica
Foto: Profimedia/ilustracija

- Prvo što želim kad se probudi je da ga pogledam u oči i da mu čujem glas. Ja sam željna njegovog glasa, njegovog zagrljaja, želim da nastavi da ide u školu, da se druži sa svojim vršnjacima, da nađe devojku - pričala je Irena u jednom dahu.

Vuk je vodio zdrav život, odrastao je u Moskvi, upisao osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", trenirao košarku, imao sve petice. Dete koje je veliki avanturista. Sad bi bio drugi razred gimnazije.

"Da je Bog hteo da ga uzme, uzeo bi ga ranije"

- Znam da on oseća ljubav koju mu pružamo svakog dana. Ali ni njegova borba nije uzaludna, da je hteo odustao bi ranije. Da je Bog hteo da ga uzme, uzeo bi ga ranije. Koliko god mi patili za njim, i želeli da on hoda, priča i smeje se, njemu je 10 puta gore...- priča Irena, žena koja je zajedničkom borbom sa Vukovim ocem, sestrom Majom i čitavim timom lekara došla do toga da svakog trenutka očekuje da se vera i nada obistine.

Trenutak kada će njen sin izaći iz višegodišnje kome.

On je imao samo jednu operaciju od kad je pao u komu - 29.novembra prošle godine. Trajala je 11 sati, ali uz pomoć tima lekara, infekcija je uspešno sanirana. Sledeće nedelje bi trebalo da se uradi revizija, koja će pomoći Vuku u oporavku.

- Vuk bi sledeće nedelje trebalo ponovo da se operiše, što će biti veliki presedan, koji će da pomogne da se pomere granice. Ja sam skupila tim lekara zajedno sa Ministartsvom zdravlja, na čelu sa državnim sekretarom. Ova operacija je revizija prethodne operacije kojoj je Vuk bio podvrgnut, a pomoći će da se telo očisti od infekcije koja je nastala zbog gnoja koji se dugo zadržao u organizmu - dodaje Irena.

Zahvalnost čitavom timu lekara

Iza Vukovog oporavka pored majke Irene, oca Ognjena i Irenine sestre Maje, stoji čitav tim lekara kojima je Irena beskrajno zahvalna:

- Zahvalna sam potpukovniku neurohirurgu dr Milenku Saviću, plastičnom hirurgu profesoru Bobanu Đorđeviću, obojica su lekari sa VMA, zatim dr Bojanu Pavloviću, ORL Kliničkog centra, zatim, tim naših lekara na čelu sa anesteziologom Milošem Petkovićem i konzilijumom lekara Tiršove.

Posle tri nedelje lečenja u Solunu: Davidovići doputovali na VMA! Evo šta je najveći problem (VIDEO)

Bolnica
Foto: Profimedia/ilustracija

Vuku neophodan eminentan neurolog

Bitno je napomenuti da Vuk ima bioptron svetlosnu terapiju. Vukova porodica je koristila bioptron svetlosnu terapiju Tiršove klinike, međutim nisu želeli da drugoj deci, kojoj je takođe potrebno, oduzmu ovu terapiju, pa su odlučili da pokušaju da pronađu aparat na drugoj strani.

- Zahvaljujući bioptron svetlosnoj terapiji Zepter kompanije, Vuk nema rane od ležanja, nema podlive od biohemijskih analiza i poboljšana mu je cirkulacija zbog čega smo mi, kao Vukova porodica beskrajno zahvalni gospodinu Filipu Cepteru. To je naš blagodat. Ovim putem apelujem i na državu da obezbedi više aparata za bioptron svetlosnu terapiju, koja je jako važna ležećim pacijentima.

- Budući da je Vuk na granici da se probudi, nama je potreban neurolog, eminentan stručnjak koje bi Ministarstvo zdravlja moglo da angažuje, budući da je Vuk jedinstven slučaj. Mi smo za ove četiri godine doveli veliki broj stručnjaka za našeg Vuka, i voleli bismo da država sada stane uz nas i da nam pomogne - navodi nam Irena u razgovoru,  neprestano osluškujući šumove iz hodnika i iz Vukove sobe.

Borba za Vukov život je i podstrek mnogim roditeljima koji su zbog neznanja, straha i odsustva svesti odustali od svoje dece.

- Ni mi nismo znali mnogo u početku, ali smo se raspitivali, učili. Kad ti ovde leži neko bitan, najlakše je očajavati, od toga nema ništa. za paniku uvek ima vremena, ali kako će bilo ko od nas da mu pomogne, ako on oseća našu nervozu - završava priču Vukova mama, Irena.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd