fbpx
Skip to main content
Vulin o vojnoj vežbi

Vulin o velikoj vojnoj vežbi "Sadejstvo 2020": Sutra ćete videti pravu snagu Vojske Srbije (FOTO)

FOTO: RINA
Na Pešteru će biti prikazane bojne sposobnosti 3.000 ljudi, preko 40 vazduhoplova i 150 borbenih vozila

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će na vežbi "Sadejstvo 2020", koja počinje na Pešteru sutra u podne, građani moći da se uvere kakva je srpska vojska i koliko Srbija može da bude sigurna i mirna.

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

ALEKSANDAR VUČIĆ IDE NA "PREDSTAVU" GODINE: Predsednik Srbije sutra prisustvuje vojnoj vežbi "Sadejstvo 2020"

ALEKSANDAR VUČIĆ IDE NA "PREDSTAVU" GODINE: Predsednik Srbije sutra prisustvuje vojnoj vežbi "Sadejstvo 2020"

PITANJE POLOŽAJA ŽENA JE OD KLJUČNOG ZNAČAJA ZA DALJI RAZVOJ DRUŠTVA: Đorđević pružio podršku udružеnjima (FOTO)

PITANJE POLOŽAJA ŽENA JE OD KLJUČNOG ZNAČAJA ZA DALJI RAZVOJ DRUŠTVA: Đorđević pružio podršku udružеnjima (FOTO)

- Mi ćemo sutra izvesti 3.000 ljudi na Pešter, više od 40 vazduhoplova, 150 borbenih i neborbenih vozila, mnogo bojeve municije i naoružanja. Ovo je poruka da imamo modernu, organizovanu, snažnu vojsku, koja je u stanju da brine o miru i bezbednosti svih građana naše zemlje i svih Srba, gde god oni da žive - naglasio je ministar Vulin.

On je rekao da će se u to da li je sve spremno za sutrašnju vežbu uveriti na današnjoj generalnoj probi na Privremenom poligonu Pešter.

- Prvi put ćete videti da su svi helikopteri naoružani i svi će dejstvovati i pokazati da mogu da budu upotrebljeni ne samo za transport, nego i da su u stanju da budu moćne i borbene mašine - kaže Vulin.

vojna vežba 1
FOTO: RINA

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je naveo da za sve te vazduhoplove, i Mi-35 i MiG-29 i Mi-17 je, kako Evropska unija voli da kaže, "kriv" Aleksandar Vučić.

- Moram da kažem zaslužan je predsednik Vučić za to što smo se opremili, kupili i nabavili sva ta moderna sredstva koja ćemo sutra prikazati - kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, decenijama nismo ovako nešto radili sa bojevom municijom.

- Nekada nismo imali gume, gorivo, avione. Zahvaljujući Vojnotehničkom sporazumu koji je postigao predsednik Vučić sa predsednikom Putinom mi danas imamo 14 aviona MiG-29, zahvaljujući dobrom stanju našeg budžeta imamo i gorivo i gume i ispravne vazduhoplove, a oduvek smo imali izvanredne pilote - naglasio je Vulin.

vojna vežba 2
FOTO: RINA

- Zahvaljujući sadašnjoj opremljenosti vojske - kaže Vulin - pripadnici Ratnog vazduhoplovstva imaju priliku da se uvežbavaju sa bojevom municijom u svojoj zemlji, što ranije nije bio slučaj. Naveo je da je prošlo oko 20 godina kada je MiG-29 poslednji put ispalio raketu vazduh-zemlja i prošla je čitava jedna generacija pilota koji nikada nisu ispalili raketu i nisu probali bojevu municiju, izuzev na poligonu u Bugarskoj jednom godišnje, ili jednom u dve godine.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd