fbpx
Skip to main content
aleksandar-vulin

Vulin odgovorio na Komšićeve insinuacije: Ne znam kakva je perspektiva zemlje u kojoj predstavnika Hrvata biraju Bošnjaci

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Vulin je naglasio da je Komšić u predsedništvo BiH izabran bošnjačkim glasovima

- EU perspektive svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost. Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu Željka Komšića, hrvatskog člana predsedništva BiH.

Komšić koji je u predsedništvo BiH  izabran bošnjačkim glasovima, izjavio je da se iza sastanka njegovog srpskog kolege Milorada Dodika i predsednika HDZ BiH Dragana Čovića sa srpskim predsednikom Vučićem kriju neki drugi motivi, a ne evropska perspektiva dve zemlje, kako je to, prema njegovim rečima, "negde pročitao".

- Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i preti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje. Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsednika. Daleko je njemu Beograd - izjavio je ministar Vulin.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd