Utorak 19. mar 2024.
aleksandar-vulin

Vulin poručio Hrvatima: Došao ja u Jasenovac ili ne, ostaće istina o genocidu nad Srbima

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Ministar govorio i o nekažnjenom vraćanju ustaštva u nama susednu zemlju

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da, došao on u Jasenovac ili ne, istina o tom logoru će ostati neupitna.

- Došao ja ili ne, istina o Jasenovcu i jasenovačkom genocidu će ostati. I istina da se u Jasenovac vratila tabla sa oznakom "Za dom spremni", istina o genocidu i ubistvima Srba, Jevreja i Roma će ostati, i niko zbog mog dolaska ili nedolaska neće moći da kaže da te istine nema - izjavio je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
Tanjug/​Dragan Kujundžić

On je ukazao da na taj dan, kada to čini hrvatska Vlada, tamo neće biti ni jednog Srbina, Jevrejina, Roma, zato što sva srpska, jevrejska i romska udruženja protestuju zbog politike nekažnjenog povratka ustaštva u Hrvatsku.

- Naravno da na taj dan ja ne bih bio u Jasenovcu. Da li ću doći u Mlaku, u obnovljenu srpsku crkvu, tamo gde se nalaze Srbi, tamo gde se nalaze potomci žrtava Jasenavca, odlučiću ja i o tome može da odluči vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri - istakao je Vulin.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd