fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

VULIN RAZMONTIRAO HRVATE: Kome daju ulice, neka mu daju i evro - Ustaše su poklale sve Tesle u Smiljanu!

Foto: Profimedia/ilustracija
Povodom najave da će se lik srpskog naučnika Nikole Tesle naći na hrvatskom evru reagovao je i Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin

- Da ima živih potomaka Nikole Tesle u Smiljanu i Hrvatska i Srbija bi mogli da ih pitaju kome je slavni Tesla više pripadao, austrijskoj carevini u kojoj se rodio, Austrougarskoj u kojoj je rastao ili Srbiji, postojbini srpskog naroda kome je pripadao. To pitanje nema kome da se postavi, jer kada su Hrvati od nacista dobili NDH kao državu hrvatskog naroda, sve Tesle u Smiljanu, njih 91, sve su poklane - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom najave da će se lik srpskog naučnika naći na hrvatskom evru.

- Ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji, pa u Smiljanu nema ni Tesli, ali gotovo ni Srba. Jedva da je po neki grob ostao sa imenom Tesla, a da nije srušen. Tesla, Srbin u Hrvatskoj do sada nije zaslužio velika priznanja, i poštenije bi bilo da Hrvatska stavi na evro one kojima poklanja ulice i trgove - Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, Mila Budaka, jednog od osnivača NDH i krilatice "Srbe na vrbe", može i osuđenog teroristu ubicu ambasadora Rolovića, Mira Barešića. Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro - izjavio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd