fbpx
Skip to main content
Dragan Marković Palma

ZABRINUT ZA LIČNU I BEZBEDNOST PORODICE: Palma podneo krivičnu prijavu protiv čoveka koji ga je optužio za podvođenje maloletnica

Foto: Jedinstvena Srbija
Uzvraća udarac.

Dragan Marković Palma podneo je danas u Višem javnom Tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Branislava Radosavljevića koji je svedočio i optužio Markovića za navodno podvođenje maloletnih lica u njegovom hotelu u Jagodini.

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

DA LI ĆE BITI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA? Šapić otkrio planove i osvrnuo se na odnos sa Goranom Vesićem

Predsednik Vučić sutra obilazi punktove za vakcinaciju u Obrenovcu i Ubu

Predsednik Vučić sutra obilazi punktove za vakcinaciju u Obrenovcu i Ubu

USVOJENA NOVA METODOLOGIJA PRISTUPANJA U EU: Šta to znači za Srbiju i koja četiri principa moramo od danas poštovati

USVOJENA NOVA METODOLOGIJA PRISTUPANJA U EU: Šta to znači za Srbiju i koja četiri principa moramo od danas poštovati

Jagodina i pomoravski kraj uopšte, može se reći da je dosta konzervativan, u kome se poštuju ljudske vrednosti kao što su čast i poštenje, odgovornost i istinitost, gde se u vezi sa tim na najvišem nivou porodične vrednosti, kao noseći stub.

Pozivanje osumnjičenog i spominjanje trinaest i po hiljada muškaraca, na zaštitu navodnih žrtvi od strane njihovih roditelja, prijatelja, ujaka, stričeva, dedova, i tako dalje, ustvari predstavlja najperfidniju pretnju u pravcu ugrožavanja podnosioca krivične prijave i njegove uže i šire porodice, i to na najobjektivniji način.

Očiglednom zamenom teza, o nekakvoj imaginarnoj ugroženosti devojaka-žena navodnih žrtava, i koje su navodno ugrožene od podnosioca prijave, ustvari se postiže efekat poziva na njegov linč, i ta prazna konstrukcija predstavlja realan okidač za takvu mogućnost, pri čemu se Marković predstavlja kao institucija koji ima veliku svakojaku moć, koju svaki čovek, čak u normalnim okolnostima nerado prihvata i apriori ima otpor prema tome.

Svemu ovome treba dodati činjenicu dugotrajnog trajanja pandemije izazvane korona virusom, gde su ljudi hteli to, ili ne međusobno distancirani, iscrpljeni fizički i mentalno, u inače lošoj ekonomskoj situaciji na širem prostoru ne samo Srbije, već i van nje.

U sklopu tih činjenica, na navedeni način izazvan je opravdan strah Markovića za bezbednost, kako svoju tako i za bezbednost svoje porodice - najbližih, ne samo u Jagodini, nego na širem prostoru Srbije.

Konačno, to je i cilj osumnjičenog da bez i jednog dokaza za javno iznete navode u stvari targetira Markovića i njegovu porodicu potencijalno nesagledivim posledicama.

Opisanim radnjama, osumnjičeni je pored navedenog krivičnog dela izvršio najmanje još krivično delo, ugrožavanje sigurnosti sa svim zakonskim obeležjima toga dela, a sasvim sigurno i obeležja drugih krivičnih dela sa elementima podstrekavanja na nasilje, za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd