Skip to main content
Srbija

"ZAPAD IGRA BESKRUPULOZNU IGRU" Moskva prokomentarisala odnos SAD i EU prema Srbiji

Foto: Profimedia/ilustracija
SAD i Evropska unija vrše neviđeni pritisak na Srbiju da napusti dobre odnose sa Rusijom kako bi se integrisala sa Zapadom, izjavio u intervjuu za TASS direktor Četvrtog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Jurij Pilipson.

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija ima za cilj da produbi bilateralno strateško partnerstvo sa Srbijom, što je temeljni nacionalni interes obe zemlje.

Pilipson je naglasio da Zapad igra "beskrupuloznu igru" i da Brisel više ne želi da dodeljuje članstvo u Evropskoj uniji drugim zemljama.

- Određeni broj zemalja EU aktivno se protivi ulasku postjugoslovenskih država u EU, lobirajući za strožu metodologiju pregovora sa kandidatima - rekao je Pilipson.

Povodom pristupanja Srbije Evropskoj uniji, predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova je napomenuo da većina država te organizacije njenu sudbinu direktno vezuje za "sveobuhvatnu normalizaciju" odnosa sa Prištinom, insistirajući na tome da Beograd prizna nezavisnost Kosova. Srbija ističe da neće preduzeti takav korak.

BONUS VIDEO:

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd