Skip to main content
Muamer Zukorlić

Zukorlić opleo po Ugljaninu: Kad god mu nestane para, vadi papir iz desnog džepa i udara na Srbiju

Foto: Printscreen/YouTube/Dobro jutro - Sarapa i Dea
"Bošnjaci" u Sandžaku i uopšte u Srbiji taoci su dve politike krajnosti

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin zatražio je juče od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine", a zatražio je i da se utvrdi datum za povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa.

Sulejman Ugljanin poziva na cepanje Srbije: Da li se zbog toga ide u zatvor?!

Ministarstvo državne uprave demantuje Sulejmana Ugljanina

Muamer Zukorlić poslanik i predsednik Skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo komentarisao je naslovne strane današnjih štampanih medija.

Sulejman Ugljanin
Sulejman Ugljanin
Foto: Profimedia

Komentarišući izjavu Ugljanina istakao je da to nije ništa novo, da on ima dva politička diskursa koja po potrebi "izvlači iz levog i desnog džepa".

- Isto je pričao 90-ih dok nije ušao u vlast, a potom počinje da hvali Srbiju, govoreći da su svi problemi Bošnjaka rešeni. Onog momenta kada nestane para predviđenog za bošnjačko Narodno vijeće, a to je par stotina hiljada evra, on poteže papir iz desnog džepa i poteže ovakvu politiku - rekao je Zukorlić za TV Pink.

Kako je istakao, Bošnjaci u Sandžaku i uopšte u Srbiji taoci su dve politike krajnosti - Ugljaninove primitivne isključive politike i politike koju vodi Ljajić, a koja je anacionalna i poltronska.

- Bošnjacima je potrebna normalna politika, koju mi preferiramo i koja će rešiti probleme u Sandžaku. Stvarni problemi se trenutno ignorišu - rekao je Zukorlić, dodajući da je Ugljanin doktorirao manipulaciju, te se on, u svojoj retorici, oslanja na koga mu u tom trenutku odgovara, recimo na turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Poenta je, kako je istakao, da nema principa u njegovoj politici, te da ima straha da njegova (Zukorlićeva) politika ne dobije većinu.

- To je ono što obeležava naše odnose i iz tog vrtloga se teško izlazi - rekao je Zukorlić.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd