fbpx
Skip to main content
Nela Kuburović

MINISTARKA PRAVDE STALA U ZAŠTITU NOTARA: Kritike opozicije su neosnovane

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Kuburović tvrdi da je netačno da javni beležnici onemogućavaju prikupljanje potpisa za kandidature na predsedničkim izborima

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su neopravdane kritike pojedinih budućih predsedničkih kandidata da javni beležnici onemogućavaju da se prikupe potpisi za njihove kandidature. Notari su potpuno spremni i svima izlaze u susret, istakla je ona za TV Pink.

- Meni je poznato da je jedan od kandidata juče imao zakazan termin kod javnog beležnika od 8 do 14 sati, međutim odustali su pod izgovorom da njihovi birači ne mogu tako rano da ustanu i da dođu da overavaju potpise - rekla je Kuburović i dodala da taj kandidat danas ima novi termnin od 12 do 22 sata.

REKORD U BROJU POTPISA: Za 6 sati 60.000 građana dalo potpis podrške Vučiću!

Ona je objasnila da Zakon o overi potpisa rukopisa i prepisa, koji je usvojen pre skoro tri godine, predviđa da od 1. marta poslovi overe sa sudova i opštinskih uprava pređu na javne beležnike i to samo na onim mestima gde su javni beležnici izabrani.

Potpisivanje ugovora
Foto: Profimedia/ilustracija

Danas javnih beležnika ima na području 54 osnovna suda i oni su isključivo nadležni da vrše overu, pa tako i potpisa prilikom predlaganja predsedničkih kandidata, rekla je Kuburović.

OSTATAK OPOZICIJE MU ZAVIDI: Preletačević skupio 46.000 potpisa

Ona je dodala da u skoro 67 opština nema javnih beležnika, poput Vladičinog Hana, Surdulice, Priboja ili Nove Varoši, navodeći da stoga nije tačno da su javni beležnici ti koji isključivo obavljaju posao.

- Iako danas imamo 152 javna beležnika, imamo javnobeležničke pripravnike i saradnike koji su nadležni da overavaju potpise i kada je u pitanju predlaganje kandidata, tako da tamo gde rade beležnici ima znatno više osoblja koji mogu da rade - rekla je Kuburović.

VAMPIRSKA POSLA! Saša Janković i Duda Ivković predali potpise za predsedničku kandidaturu u 1.15 ujutru

Ona je podsetila da je Ministarstvo pravde neposredno pre izbora promenilo Pravilnik o radu javnobeležničkih kancelarija i naložilo notarima da, kada je u pitanju overa potpisa za predlaganje predsedničkih kandidata, da rade i subotom i nedeljom bez radnog vremena.

- Svi su spremni da rade posao kako treba - zaključila je Kuburović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Zapitan's picture

Zapitan

Pa neće valjda ustati u odbranu naroda protiv svoje TVOREVINE.

0 | 1

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd