fbpx
Skip to main content
Foto: SD/Ilustracija/Profimedia/MN Press

ŠAPIĆ OTVORIO KARTE: Spreman sam da uđem u vladu, pričaćemo ako me SNS pozove, ali nema mesta i za SPS i za SPAS

Foto: SD/Ilustracija/Profimedia/MN Press
Nema razgovora o izbacivanju KiM iz Ustava

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da neće odbiti eventualni predlog da SPAS postane deo nove vlade ukoliko to ne bi bilo odstupanje od programskih ciljeva te organizacije i njegovih ljudskih načela. Rekao je da je Srbija u nedelju izabrala manje-više ono što je do sada bilo, a to je politika koju je aktuelna vlast plasirala u prethodnom periodu.

Šapić je na startu izbegao da preciznije odgovori na pitanje šta su izabrali i dobili oni koji su bojkotovali izbore.

- To morate njih da pitate. Ja sam jedini koji nije ni osuđivao ni podržavao bojkot, Samo sam rekao da mislim da to nije najsvrsishodnije i najefikasnije rešenje, jer da jeste, sam bi mu pribegao - rekao je Šapić.

ČEKA SE SAMO POVRATAK VUČIĆA: Pregovori SNS i SPS dobili još jednu tačku DNEVNOG REDA

ČEKA SE SAMO POVRATAK VUČIĆA: Pregovori SNS i SPS dobili još jednu tačku DNEVNOG REDA

RIK: Izbori će biti ponovljeni na 234 biračka mesta, glasanje 1. jula!

RIK: Izbori će biti ponovljeni na 234 biračka mesta, glasanje 1. jula!

RIK: Poništeni izbori na 117 BIRAČKIH MESTA

RIK: Poništeni izbori na 117 BIRAČKIH MESTA

Lider SPAS-a je rekao da u izbornom danu nije bilo većih nepravilnosti na glasačkim mestima:

- Naravno da sitnih nepravilnosti uvek ima, ali nisu bile vredne pažnje u odnosu na neke druge izbore održane u poslednjih 20-30 godina. Čak mi se čini da je sada atmosfera bila značajnije mirnija, nego u protekla dva tri izborna ciklusa.

Komentarišući odluku OIK-a da se na Novom Beogradu ponovo prebroje glasovi Šapić je rekao da će prihvatiti svaku odluku izborne komisije.

Na pitanje da li će u Skupštini Srbije biti opozicija ili je spreman da bude deo republičke vlasti Šapić je kazao da u politiku nije ušao da bi bio opozicija.

- Pokretanje tog pitanja ne zavisi od mene. Ukoliko me SNS, koji ima dve trećine mandata, pozove da razgovaramo na tu temu, ja ću se svakako odazvati pozivu. E sad, da li će iz toga izaći nešto, to sada zaista ne mogu da vam odgovorim - rekao je Šapić i naglasio da od programskih ciljeva svoje stranke sigurno neće odstupiti. - Ukoliko bi se naš politički pravac poklopio s pravcem kojim SNS vidi Srbiju, a budu smatrali da tome mi možemo da doprinesemo, spreman sam da napravimo dogovor. Ukoliko nam se ciljevi ne poklope neće biti ni dogovora.

Šapić kaže da je siguran da u novoj vladi neće biti predstavnici i Socijalističke partije Srbije i SPAS-a.

- Potpuno sam siguran da nećemo svi biti u vlasti. Kome će ponuditi saradnju, a kome ne, odlučiće SNS. Taj proces razgovora još nije započet - rekao je Šapić.

On tvrdi da parlament neće ličiti na jednopartijski.

- Ko bude bio u opoziciji boriće se u skladu sa svojim uverenjima i načinom političke borbe za koju on bude smatrao da je svrsishodan. Mislim da je način na koji se ja borim u politici daleko svrsishodniji nego način na koji se bore neke druge političke organizacije, iako one prave veću buku, ali im je rezultat daleko manji - objasnio je Šapić.

Na pitanje kakav je njegov stav po pitanju Kosova i kakav stav očekuje od predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, Šapić je rekao da svako ko vodi razgovore o Kosovu i Metohiji može da razgovara o svemu, samo ne o statusu, jer bi time direktno prekršili Ustav Srbije.

Ako se na dnevnom redu u parlamentu nađe izbacivanje Kosova i Metohije iz Ustava Srbije, Šapić kaže da će glasati protiv, ali ostavlja i drugu mogućnost.

- Mogu jedino da glasam za, ako se to pitanje postavi narodu, pa ako naš narod odluči da se dobrovoljno odrekne dela svoje teritorije. Ja onda tu ne mogu ništa i nemam pravo da odlučujem u ime naroda. Ukoliko bi se to pitanje i postavilo narodu, mora da se navede razlog zašto smo ga postavili - precizirao je Šapić.

 

 

 

 

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD izbori 2020

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
24 Beograd