Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Vučić

"Ako Albanci napadnu SRBE NA KOSOVU, zaštitićemo naš narod!" Vučić jednom rečenicom ućutkao SVE ZLE JEZIKE!

Tanjug/​Sava Radovanović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da će Srbija zaštiti svoj narod na KiM od mogućih proterivanja, pogroma i ubijanja. 

Vučić je naveo da ne želi da govori na koji način će Srbi na KiM biti zaštićeni niti o tehničkim detaljima, ali da je suština da će oni biti zaštićeni. 

On je za Prvu naveo da, uprkos nekim površnim tumačenjima i teorijama zavere koje tvrde suprotno, Srbija nema pravo da uđe na sever Kosova po Rezoluciji 1244, i da ulazak srpske vojske može biti moguć uz dozvolu KFOR odnosno NATO.

Vučić ODBRUSIO američkom ambasadoru u Prištini zbog NEDIPLOMATSKIH IZJAVA: Reći ću mu SVE U LICE!

Kako kaže, ni trupe kosovskih Albanaca ne mogu da uđu na sever Kosova ako ne ispune dva uslova, dobijanje dozvole od NATO i srpske zajednice na severu, odnosno predstavnika sve četiri većinski srpske opštine.

- To se nije desilo i Srbija nije mogla to da uradi - rekao je on i dodao da "svi žive u nekim teorijama zavere koje iznose na društvenim mrežama, a stvari su mnogo ozbiljnije i odgovornije".

Vojska Kosova
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Vučić kaže da je pitanje vojske pitanje odgovorne politike, te ističe da je miran, jer je doneo odluku koja je odgovorna i prava za srpski narod.

- U slučaju napada na srpski narod zaštitićemo Srbe. Neću da odgovorim na pitanje kako, niti da govorim o tehničkim detaljima, suština je zaštita - podvukao je on.

VUČIĆ PRELOMIO: Predsednik IDE NA SEDNICU Saveta bezbednosti UN zbog Kosova!

On je naveo da su Srbiji saveznici svi, bez obzira da li podržavaju nezavisnost KiM ili vojsku Kosova ili ne.

- Trudite se da zemlju držite u miru, ali i da zaštitite svoj narod, da nema više proterivanja, pogroma, ubijanja - naveo je on i dodao da će Srbija razgovarati sa KFOR, NATO i da će im poručiti da "sve drže mirno". 

- Hoćemo da razgovaramo sa svima, mnogi žele kompromis i da vidimo na šta smo spremni i da vidimo šta Albanci žele, jer se nakon svih mera koje su preduzeli čini da oni ne žele ništa - kazao je on. 

Predsednik Srbije naveo je da mu je premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj jednom prilikom rekao da ih štiti SAD, te da očekuju da Srbija "nešto uradi" kako bi Amerika imala razlog da reaguje i protera sve Srbe sa KiM.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Sa tri nova uslova Priština je pokazala DA NE ŽELI DIJALOG!

- Mi to ne smemo da dozvolimo, da se zatre srpsko seme na KiM, to je naša politika - zaključio je on.

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd