Utorak 19. mar 2024.
Aljbin Kurti

"DOGOVOR ZAVISI OD SRPSKE STRANE" Premijer lažne države opet sanja o priznanju

Foto: Profimedia
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je povodom predstojećeg sastanka 18. avgusta u Briselu sa srpskim predsednikom Aleksandom Vučićem da dijalog treba da bude o pravno obavezujućem sporazumu za punu normalizaciju odnosa uz obostrano priznanje, prenosi Koha.

Kurti je naveo da dogovor zavisi od srpske strane, jer je kosovska strana spremna i nepokolebljiva za međusobno priznanje.

- Voljan sam i zainteresovan da dijalog u Briselu, tamošnji razgovori, osim što su istovremeno principijelni i sadržajni, ne budu dijalog radi dijaloga već dijalog za pravno obavezujući sporazum, za punu normalizaciju uz međusobno priznanje. Ali morate da shvatite da u ovom slučaju od druge strane zavisi da li će biti dogovora, a što se mene tiče, volja i interes su neosporni i nepokolebljivi - rekao je Kurti.

On je dodao da je reciprocitet zdrava i normalna akcija dobrosusedskih odnosa.

- Mi donosimo suverene odluke. Ja sam na sastanku 15. juna prošle godine i 19. jula prošle godine rekao da je sporazum stabilan i primenljiv kada su unutra zdravi principi, reciprocitet je akcija zdravih i normalnih dobrosusedskih odnosa - dodao je Kurti.

BONUS VIDEO: Vučićeva poruka o KiM odzvanja Kinom

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd