fbpx
Skip to main content
Marko Đurić

ĐURIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI NAJAVA UKIDANJA PRELAZA IZMEĐU KOSOVA I ALBANIJE: To pokazuje velikoalbansku prirodu režima u Prištini

Tanjug/​Dimitrije Goll
Izjava Ramuša Haradinaja i predstavnika Republike Albanije o ukidanju prelaza pokazuje pravu, velikoalbansku prirodu režima u Prištini, izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

- Ovakve korake preduzimaju potpuno nelegalno, a za mart najavljeno ukidanje prelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obaveza Prištine sa potencijalno nesagledivim posledicama - ukazao je Ðurić.

OSTVARIO PRETNJE! Haradinaj: Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji!

On ističe da svako politikantsko divljanje, poput ovog, samo je stvaranje plodnog tla za nove sukobe i udaljava region od rešenja. 

- Upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici da se ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti. Sve ozbiljne posledice koje mogu da proisteknu iz njihovog nečinjenja biće u punoj meri njihova odgovornost -  poručio je Ðurić.

On ukazuje da ako Priština i Tirana kriju da je granica Srbije sa Albanijom dugačka 111 kilometara, ili se prave da ne znaju da po Rezoluciji 1244 ne da nije definisano ukidanje prelaza prema Albaniji, već je propisano pristustvo državnih organa Republike Srbije na njima, međunarodna zajednica bi na to morala da ih podseti, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd