fbpx
Skip to main content
Foto: Profimedia

KOSOVSKI TERORISTI OPET PRETE: Vraćamo mere reciprociteta prema Srbiji

Foto: Profimedia
Avdulah Hoti izgleda sanjao o finalnom sporazumu sa uzajamnim priznanjem, pa o tom snu obavestio i ostale kriminalce iz naše južne pokrajine

Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je danas svoj stav da neće biti konačnog sporazuma između Srbije i Kosova bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta, prenosi Ljajmi. A kako je izvesno, što naš državni potvrđuje iz dana u dan i rečima i delom, da Srbija nikada neće priznati lažnu državu, jasno je i da bismo ponovo mogli da očekujemo uvođenje mera koje je osudio ama baš čitav svet.

Sunčani oktobar i uživanje na obali Crvenog mora

Sunčani oktobar i uživanje na obali Crvenog mora

BESKRUPULOZNE IZJAVE STIŽU IZ PRIŠTINE! Daut Haradinaj ponižava Miroslava Lajčaka!

BESKRUPULOZNE IZJAVE STIŽU IZ PRIŠTINE! Daut Haradinaj ponižava Miroslava Lajčaka!

LIDERI LAŽNE DRŽAVE U DELIRIJUMU: Isa Mustafa priznao da vlast u Prištini "ne zna šta radi"

LIDERI LAŽNE DRŽAVE U DELIRIJUMU: Isa Mustafa priznao da vlast u Prištini "ne zna šta radi"

- Ukinuli smo recipročnu taksu da bi počeo dijalog, ali ne onaj dijalog iz 2011. već da bi ušli u dijalog za uzajamno priznanje i međunarodni sporazum. Nema tehničkog dijaloga i nema parcijalnog sporazuma koji ćemo potpisati i doneti ovde u skupštinu, kao što su bili oni o fusnoti i tablicama. Ovo je dijalog o finalnom sporazumu sa uzajamnim priznanjem, tako da ili ćemo doneti takav sporazum ili ćemo konstatovati da ne možemo da postignemo sporazum i onda ćemo se vratiti na recipročne mere - rekao je Hoti.

On je pred poslanicima u Skupštini Kosova govorio i u vezi odustajanja od članstva u međunarodnim institucijama, ističući da je vlada na čijem je čelu zaustavila trend povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

Šta je bilo sa Interpolom?

Hoti je upitao poslanike da li su razgovarali sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova Gljaukom Konjufcom, kada je tražio odlaganje članstva u Interpolu.

- Pitam vas, da li ste pitali Konjufcu kada je bio na sednici vlade o odlaganju apliciranja za članstvo u Interpolu. Imamo više od deset povlačenja priznanja u poslednje tri godine, šta smo radili u vezi sa tim? Zaustavili smo negativni trend i dobili jedno priznanje. Uspevamo da našu politiku uskladimo sa SAD i EU. I ako neko misli da može da osnaži naš suverenitet bez ovih prijatelja, neka misli - zaključio je Hoti.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd