fbpx
Skip to main content
Vjosa Osmani

NOVI SRAMOTAN NAPAD VJOSE OSMANI: Lažna predsednica uvredila Srbiju kao nikada do sada

Foto: Profimedia
Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Srbija uslovila neke afričke zemlje da ne priznaju Kosovo nudeći im ruske vakcine, prenosi Kljan Kosova

Omanijeva tvrdi da je Srbija to uradila u vreme kada su se te zemlje suočavale sa nestašicom vakcina.

Osmani je to izjavila na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, u Kanadi. Ona je rekla i da su autokratske zemlje poput Rusije zloupotrebile situaciju pandemije i distribuciju vakcina.

- Rusija je poslala mnogo ruskih vakcina u Srbiju. Srbija je zainteresovana da se bori protiv nezavisnosti Kosova, a mnoge zemlje u Africi nisu imale vakcine. Srbija je koristila ruske vakcine tako što ih je poslala u nekoliko zemalja u Africi, rekavši im daćemo vam vakcine ako ne priznajete Kosovo. Oni (Srbija) kažu da je ovo uspelo, ali mi nemamo zvanično saopštenje nijedne od ovih zemalja iz Afrike. Ovo je učinilo da zemlje sa autokratskim režimima poput Rusije i Srbije izgledaju dobro, jer su mnoge zemlje kojima je zaista bila potrebna pomoć, kao što su neke zemlje u Africi i Aziji, pokušavale da nabave dovoljno vakcina - navela je Osmani.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd