fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić dodelio paketiće deci sa Kosova i Metohije: Beograd je uvek uz vas, hvala vam što čuvate ognjišta

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Deca sa Kosova kod predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić uručio je novogodišnje paketiće deci iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije danas u 12.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika.

- Draga deco, posebno sam srećan što su u vašem i našem Beogradu deca sa KiM, opština Gračanica. U Babinom Mostu gradimo novu školu. Posebno devojčice su mi malo pre rekle da ne kriju da su Srpkinje i ni ne treba da kriju. U Lapljem selu takođe gradimo i nastavićemo dalje - rekao je predsednik, podsećajući na takse koje su lažne vlasti Kosova uvele.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ono što sam hteo da vam kažem to je da će vaš Beograd i Srbija uvek biti uz vas i da vam kažem jedno veliko hvala što sa svojim roditeljima čuvate domove na Kosovu - rekao je predsednik koji je svu decu ponaosob pomenuo.

- Draga deco naš posao je da što češće budete nasmejani kao što ste danas i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ja vam želim mnogo zdravlja, i vašim roditeljima, mnogo uspeha i rada i želim da češće dolazite u Beograd. Prošli put nisam bio u Lapljem selu, ali nadam se da ću uskoro - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Da se pohvalimo da smo još nešto uradili za naš narod - rekao je Vučić i najavio da će, pored lekara i učitelja, kosovski dodatak biti uplaćen i novinarima TV "Most".

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: "Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik - Božić".

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado "pozirao".

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd