fbpx
Skip to main content
kosovo, izbori na kosovu

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE - NEMA PREDAJE! Sutra počinje odlučujuća borba za Zajednicu srpskih opština

Foto: Profimedia
Severni deo Kosovske Mitrovice okićen je srpskim zastavama i plakatima Milana Radojevića

Sutra se na Kosovu i Metohiji održavaju lokalni izbori, na kojim će učestvovati 5.364 kadnidata, od čega je 166 kandidata za gradonačelnike i 5.198 kandidata za odbornike skupština opština.

"Da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštuju Briselski sporazum" Srpska lista izlazi sutra na izbore

"Da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštuju Briselski sporazum" Srpska lista izlazi sutra na izbore

NI SAMI NE POŠTUJU SVOJU HIMNU: Kurti objavio video koji NIKAKO NIJE SMEO! Otkriveni svi planovi Prištine (VIDEO)

NI SAMI NE POŠTUJU SVOJU HIMNU: Kurti objavio video koji NIKAKO NIJE SMEO! Otkriveni svi planovi Prištine (VIDEO)

VJOSA KAŽE MALO, ALI JAKO GLUPO: Umesto Zorana Đinđića izjavila da je ubijen Boris Tadić

VJOSA KAŽE MALO, ALI JAKO GLUPO: Umesto Zorana Đinđića izjavila da je ubijen Boris Tadić

Severni deo Kosovske Mitrovice okićen je srpskim zastavama i plakatima Milana Radojevića, kandidata srpske liste, kao i grafiti posvećeni patrijarhu Pavlu i mitropolitu Amfilohiju i zastavama Kosova i Metohije u bojama srpske zastave na kojima piše: Nema predaje! 

Ovi izbori važni su zbog više stvari, zbog dešavanja na KiM u proteklih mesec dana Srbi treba da kroz ove izbore pokažu da su jedinstveni u svom stavu i da nastave odlučujuću i neiscrpnu borbu za Zajednicu srpskih opština.

Povodom sutrašnjih izbora danas se oglasio i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je pozvao građane da što masovnije izađu na glasanje.

Goran Rakić
Goran Rakić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Doneli smo odluku da izađemo sutra na izbore. Odluku donosimo u interesu srpskog naroda, time želimo da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum. Pozivam građane, kao nikad do sad, da izađu na izbore, što masovnije - kaže Rakić.

Rakić je dodao i da ako se ZSO (Zajednica srpskih opština) ne formira do kraja godina, da će za njih Briselski sporazum prestati da postoji.

Rakić je pojasnio da je rukovodstvo Srpske liste razgovaralo sa predsednikom Vučićem, kako bi se konsultovali oko izlaska na sutrašnje izbore.

- Razgovor je bio težak i naš je stav bio da ne izlazimo na sutrašnje izbore zbog teške bezbednosne situacije, kršenja prava Srba, upotrebe vatrenog oružja i upada specijalaca na sever, ranjavanja Srećka Sofronijevića i drugih razloga. Doneli smo zajdničku odluku da izađemo na izbore u interesu srpskog naroda, pokazujuću da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum - rekao je Rakić.

U proteklih nekoliko godina Srbi iz južne pokrajine su imali jasan stav da je najbolje da se ide na izbore kako bi i u privremenim institucijama imali svoje predstavnike.

Izbori na Kosovu
Izbori na Kosovu
Foto: Profimedia

Zauzet je stav da je to najbolji način za odbranu srpskih interesa. Priština se odlučno protivi da prizna da Srbi na Kosovu i Metohiji imali bilo kakva prava. Upravo je to razlog zbog kog Srbi žele da jedinstveno nastupe na izborima i da ne odusanu od borbe za svoja prava.

Srbi imaju pravo na Zajednicu srpskih opština. To je jasno dogovoreno i potpisano u Briselu i neophodno je suziti manevarski prostor Albanaca kojima je ZSO noćna mora.

Nakon ovih izbora naš narod na KiM treba da nastavi, kako je potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i rekao, svoju borbu za poštovanje Briselskog sporazuma i formiranje ZSO.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd