Utorak 19. mar 2024.
Todosijević

TODOSIJEVIĆ SE ŽALIO NA SKANDALOZNU PRESUDU! Narod na KiM ogorčen, osuđen jer je rekao istinu

Foto: Printskrin/youtube/RTV PULS
Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije da je slučaj Račak, koji je bio povod za NATO agresiju izmišljen.

Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu u Prištini zahtev za zaštitu zakonitosti protiv odluke kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku 1999. godine, potvrdila je portparol tog suda Antigona Uka, dodajući da je zahtev podnet u petak, 17. septembra.

 

 

 

Apelacioni sud odbio je 24. avgusta kao neosnovanu žalbu člana Srpske liste, predsednika privremenog organa opštine Zvečan i poslanika u kosovskom parlamentu Ivana Todosijevića, čime je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je on osuđen na dve godine zatvora.

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju - rekao je tada Todosijević.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd