fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

"VOJSKA SPREMNA DA IZVRŠI SVAKO NAREĐENJE, Vučić obavešten o svemu!"

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je sagledana situacija na prostoru KiM, zbog najave formiranja tzv. kosovske vojske, i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je sagledana situacija na prostoru KiM, zbog najave formiranja tzv. kosovske vojske, i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

KFOR I POLICIJA NA KOSOVU ZAUZELI POLOŽAJE NA MOSTU PREKO IBRA: Situacija mirna, čeka se glasanje

- Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komadantom Aleksandrom Vučićem. On je obavešten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova - rekao je Vulin za TV Pink.

On je dodao da je predsednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru. 

- Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandatna, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti doneto o tome će odlučiti vrhovni komandant - istakao je Vulin.

Dodaje da će on i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da će vojnike posetiti i predsednik Srbije.

LAZANSKI UOČI GLASANJA O "VOJSCI KOSOVA": Amerikanci i Albanci krše međunarodno pravo, SRBIJA NEĆE DOZVOLITI NASILJE NA SEVERU KiM!

- Predsednik će, kada oceni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u reonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svim onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM - objasnio je Vulin.

BONUS VIDEO: Ovo je rusko oružje od kojeg strepi i Amerika

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd