fbpx
Skip to main content
Ruska flota

VOJNI EKSPERT OBJASNIO: Ruska flota uskoro postaje premoćna, Amerikanci mogu samo da se zabrinu!

Foto: Printscreen/YouTube/ New Update Defence
Prostakov analizirao trenutnu situaciju

U novembru je brod Pacifičke flote Rusije "Admiral Vinogradov" zaustavio povredu državne granice Rusije od strane razarača američke ratne mornarice.

- Incidenti hladnog rata uče nas da u ovakvim situacijama formalna snaga brodova nije apsolutno odlučujuća. Veliki protivpodmornički brod "Admiral Vinogradov" ni po čemu nije inferiorniji od američkog razarača, a za sudar na tako bliskoj udaljenosti njegovo naoružanje ni po čemu nije inferiorno od "Džona Mekejna" - rekao je Sergej Prostakov, vojni stručnjak i analitičar.

- Sva snaga američkog broda može se manifestovati u borbi na mnogo većim udaljenostima, gde njegova radarska oprema i raketno naoružanje izgledaju kao ozbiljna pretnja mnogim protivnicima - dodao je on.

Prostakov je, takođe, naglasio da ne treba zaboraviti na tekuće trendove u ruskom naoružanju. Na primer, brodovi Pacifičke flote sada su opremljeni raketnim sistemima  "Kalibr" i ,"Uran", a najavljeni planovi uključuju i hipersonične krstareće rakete "Cirkon".

- Ipak, ovo je samo perspektiva koju Pentagon svim snagama pokušava da spreči. Provokacije poput onih sa razaračem "Džon Mekejn" ne samo da testiraju sposobnosti ruske odbrane, već ih i ubeđuju da povećaju američki vojni budžet s obzirom na sve veću napetost - zaključio je Sergej Prostakov za FAN.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd